Aktier: Markedet ryster noget af nervøsiteten af sig

Læs mere
Fold sammen

De amerikanske investorer ser onsdag ud til at ryste en del af nervøsiteten, der har præget markedet, siden Nordkorea i weekenden endnu engang udførte en atomprøvesprængning, af sig, mens orkanen Irma har kurs mod de amerikanske kyster.

Før onsdagens handelsstart peger handlen med futures på de tre store amerikanske aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, på en lettere positiv åbning med stigning i futures på 0,2-0,3 pct.

De amerikanske aktier lukkede tirsdag med klare kursfald efter weekendens nordkoreanske atomvåbentest.

S&P-indekset faldt med 0,8 pct. til 2454,85, Dow Jones-indekset lukkede med et tab på knap 1,1 pct. til 21.753,31, mens Nasdaq-indekset dykkede med 0,9 pct. til 6375.57.

Selskabsspecifikt kan der onsdag komme fokus på Hewlett Packard Enterprise på det amerikanske marked, som i formarkedet handles med en stigning på 1,1 pct., efter at computerproducenten har fremvist en stærkere indtjening end ventet.

Inden de amerikanske børsers åbning kommer amerikanske handelsbalancetal for juli, som også kan få indflydelse på dagens aktiehandel.

Senere onsdag kommer der PMI- og ISM-data for servicesektorenen, samt centralbankens, Federal Reserves, månedlige økonomiske barometer, Beige Book.

/ritzau/FINANS