Aktier: Markedet rettede sig i takt med aftagende frygt

Foto: JUNG YEON-JE. RB PLUS: 09-08-2017, kl. 08.15 Trump truer Nordkorea med bål og brand Hvis Nordkorea fortsætter med at true USA, vil landet blive mødt med "bål og brand", siger Trump. Kort efter truede koreanerne med angreb på amerikansk base. People walk past a television screen showing US President Donald Trump at a railway station in Seoul on August 9, 2017. President Donald Trump issued an apocalyptic warning to North Korea on Tuesday, saying it faces "fire and fury" over its missile program, after US media reported Pyongyang has successfully miniaturized a nuclear warhead. / AFP PHOTO / JUNG Yeon-Je
Læs mere
Fold sammen

De amerikanske aktier startede onsdagens handel med ganske store kursdyk, men markedet rettede sig ud på eftermiddagen, i takt med at investorerne rystede de geopolitiske trusler fra USA's præsident, Donald Trump, og Nordkorea af sig og i stedet koncentrerede sig om de gode regnskabsresultater, som andet kvartal har produceret.

S&P 500-indekset sluttede onsdag med et minus på under 0,1 pct. til 2474,02. Det tunge Dow Jones-indeks lukkede med et tab på knap 0,2 pct. til 22.048,70, mens Nasdaq-indekset endte dagen med et drop på 0,3 pct. til 6352,33.

Efter et indledende dyk på over 0,5 pct. svingede de toneangivende indeks tilbage mod udgangspunktet.

- Det er egentlig utroligt, når man ser på overskrifterne, hvor rolige aktiemarkederne er, og hvordan de har taget tingene i deres eget tempo. Det startede ret skidt, men så trådte køberne ind på markedet, siger markedsstrateg Ryan Detrick fra LPL Financial i North Carolina til Reuters.

Investorerne bremsede flugten mod sikre aktiver, efter at USA's udenrigsminister, Rex Tillerson, vurderede, at der næppe var tale om en overhængende trussel.

- Der skal noget mere håndgribeligt til end bare retorik, hvis der skal komme et bredere tilbagefald, vurderer handelschef Richard Steinberg fra HSW Advisors i New York over for Reuters.

Handelsvolumen var en kende over det normale og især over den normale søvnige sommerferie-volumen, der i almindelighed præger markedet i august.

CBOE-volatilitetsindekset, der er et barometer for den forventede kortfristede børsvolatilitet, sluttede på dagens laveste niveau på 11,11 efter at være steget helt op til 12,63 i løbet af formiddagen.

Torsdag morgen er de negative takter dog fortsat dominerende. De amerikanske aktiefutures ligger med fald på 0,2-0,3 pct.

SEKTORBALANCEN GENOPRETTET

Der var kursstigninger i seks af de 11 undergrupper i S&P 500-indekset. Stigningerne var dog ganske beskedne med plusser til sektorer som sundhed, råvarer, dagligvarer, ejendom og energi på mellem 0,1 pct. og 0,2 pct.

Modsat var der fald i forsyningsselskaberne og varige forbrugsvarer på 0,5 pct. tæt fulgt af et drop i telebranchen på 0,4 pct.

De geopolitiske spændinger løftede de amerikanske forsvarsaktier. Lockheed Martin, General Dynamics og Northrop Grumman steg alle over 1 pct, og målt på Dow Jones US Defense Index var stigningen i sektoren på 1,6 pct. efter på et tidspunkt at have ramt rekordniveau.

Blandt de øvrige aktier droppede Disney 3,9 pct., efter mediekoncernen bebudede et stop for filmsalg til Netflix for i stedet at tilbyde sportsprogrammer i ESPN og familiefilm gennem to nye streaming-kanaler.

- Hvis man ser på Disneys aktiviteter ud over forlystelsesparkerne, hentes næsten alle kunder gennem en tredjepart, hvad enten det er biografer eller filmdistributører. Nu får vi mulighed for at nå ud til kunderne direkte, lød det fra Disney-topchef, Bob Iger, i forbindelse med strategiændringen.

Netflix faldt 1,5 pct., mens Discovery Communications blev sendt 2,9 pct. ned, og Viacom droppede 2 pct.