Aktier: Markedet forgylder farvel til DLH

Afvikling af aktivitet er i høj kurs på fondsbørsen, der onsdag morgen belønner trævaregrossisten DLH for beslutningen om at sælge aktiviteter og forretningsområder med henblik på at skaffe aktionærerne størst mulig værdi.

Læs mere
Fold sammen

I et aktiemarked med spinkel optimisme springer aktien 25 pct. til 4,44 kr.

Samtidigt ligger det toneangivende C20 Cap indeks over fondsbørsens eliteaktier blot 0,1 pct. højere i 656,60

DLH's beslutning om selvafvikling sker i erkendelse af et fortsat udfordrende marked for grossisthandel med træ og træprodukter og forventet lav sigtbarhed i de kommende år.

- Baseret på en grundig analyse af forskellige scenarier, har bestyrelsen konkluderet, at det vil skabe mest værdi for selskabets aktionærer, hvis der kan opnås en acceptabel pris for de enkelte forretningsområder og hovedkontoret afvikles med henblik på at skabe størst muligt provenu for aktionærerne. Det er en rigtig svær beslutning. Virksomheden har stolte traditioner, men vores vurdering er, at de enkelte forretningsenheder vil få bedre muligheder for at udvikle sig i andet ejerskab, udtaler bestyrelsesformand Kurt Anker Nielsen i anledning af beslutningen.

Hos C20 aktierne lægger Mærsk-aktierne sig i bunden efter et par bekymrende morgennyheder:

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs har slettet A.P. Møller - Mærsk af sin liste over de allermest attraktive aktieinvesteringer. Anbefalingen er sænket fra "conviction buy" til slet og ret "buy" - eller "køb".

Samtidigt kan shippingavisen Lloyd's List rapportere, at den kinesiske shippingorganisation China Shippers Association opfordrer de kinesiske myndigheder til at blokere for P3-alliancen, hvor blandt andre A. P. Møller - Mærsks rederi Maersk Line indgår.

Mærsk B-aktien åbner dagen med et minus på 1,1 pct. til 54.200 kr.

I C20-indeksets modsatte yderpunkt befinder Pandora sig. Smykkekoncernen holdt tirsdag investordag i London, og efterfølgende har analytikerne hos JPMorgan løftet kursmålet for aktien med 15 kr. til 315 kr. Anbefalingen er uændret ”overvægt”. Onsdag reagerer aktien indledningsvist med en stigning på 1,0 pct. til 286,30 kr.

Helt i toppen af indekset ligger Novozymes med en stigning på 1,7 pct. til 221,20 kr. Det sker i fortsættelse af tirsdagens stigning på 5,2 pct. foranlediget af meddelelsen om et nye partnerskab med den amerikanske producent af plantebeskyttelsesmidler Monsanto.

Dermed lægger aktien op til fornyelse af den hidtidige rekordlukkekurs på 220,8 kr. fra den 24. oktober.

Medicinalvirksomheden Lundbeck og selskabets japanske partner Otsuka oplyser, at de udvider deres samarbejde med et tredje fælles udviklingsprojekt rettet mod Alzheimers sygdom. Som led i aftalen modtager Lundbeck et engangsbeløb på 4 mio. euro. Udviklingssamarbejdet omfatter vaccinekandidaten Lu AF20513. Der ventes indledt klinisk fase 1-studier med Alzheimersmidlet i 2014.

Nyheden bringer kursen på Lundbeck-aktien op i 126,50 kr. - en stigning på 0,7 pct.

FLSmidth-investorerne kan onsdag se frem til, at amerikanske Joy Global, der leverer ydelser til minesektoren, kommer med regnskab for fjerde kvartal. Joy Global er dog ikke direkte konkurrent, da det leverer ydelser til tidligere i processen, end FLSmidth, men regnskabet indikerer noget om det ventede aktivitetsniveau i minesektoren.

Den volatile FLS-aktie ligger onsdag morgen pænt oppe i C20-indekset med en stigning på 0,3 pct. til 268,30 kr.

Trygt i midten ligger også Carlsberg, der onsdag morgen i en fondsbørsmeddelelse bekræftede gennemførelsen af det delvise overtagelsestilbud på aktierne i Chongqing Brewery Company (CBC), som blev offentliggjort 4. marts 2013. Reaktionen er en afdæmpet kursstigning på 0,2 pct. til 593 kr.

Der bliver ikke noget europæisk fodbold for Parkens fodboldhold, FCK, til foråret, efter at klubben tirsdag aften tabte den sidste kamp i Champions League-gruppespillet med 0-2 mod mægtige Real Madrid. De fortabte muligheder straffes onsdag morgen med et kursfald på 1,9 pct. til 78,50 kr.

Entreprenørkoncernen Per Aarsleff har indgået en kontrakt til en værdi af 520 mio. kr. på udførelse af elforsyning i Mozambique. Projektet skal udføres i løbet af 30 måneder, og nyheden trækker kursen på entreprenøraktien 1,5 pct. op til 743 kr.