Aktier: Markedet balancerer omkring nulpunktet

De amerikanske aktiemarkeder balancerer omkring nullet kort efter børsåbningen, hvor der skiftevis er røde og grønne tal.

S&P 500-indekset stiger med 0,1 pct. efter knap 30 minutters handel, Nasdaq-indekset stiger 0,2 pct., mens Dow Jones går op med 0,1 pct.


Bag sig har investorerne weekendens G20-topmøde i Shanghai, der skuffede på mangel på beslutninger og konkrete tiltag. Derudover har den kinesiske centralbank optrappet bestræbelserne på at afbøde landets økonomiske afmatning, og det vil blive opfattet positivt.


- Alt, der kan forbedre tonen i Kina, vil blive modtaget godt af markedet. Om det har nogen væsentlig indvirkning på stimuleringen af væksten, er uvist, men det ser ud til at være en positiv ting for dagens handel. Aktiemarkedet har handlet på oliestemningen, og hvis vækststimuleringen fra Kina kan hjælpe olien, så vil det hjælpe de amerikanske aktier, siger Michael James, daglig leder for aktiehandel i Wedbush Securities, til Bloomberg News.

Desuden kom der kort efter børsåbningerne tal for indkøbernes forventningsindeks i Chicago (PMI). Det udviklede sig med et indeks på 47,6, hvilket er lavere end økonomernes forventning om et indeks på 52,5.


Fredag endte med en blandet afslutning på børserne i USA, hvor S&P 500-indekset sluttede med et fald på 0,2 pct., de tunge aktier i Dow Jones faldt 0,3 pct., mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset modsat steg 0,2 pct.

BUFFETS INVESTERINGSSELSKAB OG TASER I FOKUS


På selskabssiden vil der blandt andet være fokus på investeringsselskabet Berkshire Hathaway, som rigmanden Warren Buffett er formand og administrerende direktør for. Selskabet kom ud af 2015 med et nettooverskud på 24 mia. dollar, hvilket var 21 pct. mere end året før. Resultatet var boostet af en engangsinvestering i ketchup- og morgenmadsproducenten Kraft Heinz Co, skriver Dow Jones. B-aktien stiger kort efter åbningen med 1,3 pct.


Selskabet Taser, der producerer elektriske våben, aflagde regnskab for fjerde kvartal før børsåbningen. Selskabet havde i årets tre sidste måneder en indtjening på 0,09 dollar per aktie mod analytikernes forventning om en indtjening på 0,04 dollar per aktie. Samtidig meldte selskabet om en stigning i salget på 19,7 pct. i forhold til samme periode året før og igangsatte et aktietilbagekøbsprogram. Aktien stiger 14 pct. efter børsåbningen.


/ritzau/FINANS