Aktier: Markederne tager en puster efter lempelsessnak

Stemningen på de europæiske aktiemarkeder er knap så positiv, som tilfældet er i Danmark over middag mandag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Generelt er markederne afventende efter en forrygende afslutning på sidste uge, hvor en rentesænkning fra den kinesiske centralbank var med til at trække aktierne stort op over en bred kam.

Det britiske FTSE 100-indeks dykker med 0,2 pct., mens CAC 40-indekset i Paris falder med 0,6 pct. I Tyskland stiger DAX-indekset med 0,1 pct., efter at erhvervstillidstal fra Ifo viste sig en smule bedre end ventet i oktober. Det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks falder dog med 0,2 pct.

- Efter sidste uges store stigninger tager markedet en puster og overvejer udsigterne for pengepolitikken på bagkant af Draghis tale og flere lempelser i Kina. Centralbankerne er i fokus igen med Federal Reserve-mødet i denne uge. Jeg venter ikke nogen betydelig positionering inden da, siger Alessandro Bee, der er aktiestrateg hos Bank J Safra Sarasin, til Bloomberg News.

Hårdest går det ud over britiske Dialog Semiconductor, der har sin hovednotering i Tyskland. Selskabet, der laver elektroniske komponenter til smartphones, tablets og lignende, har afleveret et sæt skuffende foreløbige tal for tredje kvartal.

Omsætningen blev i kvartalet 330 mio. dollar, hvilket var noget sløjere end de 354 mio. dollar, der ifølge Bloomberg News var ventet blandt analytikerne.

Det er tilsyneladende meget skuffende læsning for investorerne, der sender aktien ned med 14,9 pct. til 34,61 euro i Frankfurt.

I toppen af Stoxx 600-indeks befinder det svenske sikkerhedsselskab Securitas, der konkurrerer med blandt andre G4S, sig. Securitas har gennemført sit største opkøb i 15 år med erhvervelsen af amerikanske Diebolds nordamerikanske Electronic Security-forretning for 350 mio. dollar - svarende til 2,9 mia. svenske kr.

Og det tager investorerne umiddelbart pænt imod. Securitas-aktien stiger med 3,9 pct. til 110,60 svenske kr.