Aktier: Markederne pustede ud i Europa

Stemningen var mest til den negative side på de europæiske aktiemarkeder mandag, men udsvingene var generelt små efter en ellers helt forrygende afslutning på sidste uge.

Læs mere
Fold sammen

Markederne var afventende efter store stigninger fredag, hvor en rentesænkning fra den kinesiske centralbank var med til at trække aktierne op.

Det britiske FTSE 100-indeks dykkede med 0,4 pct., mens CAC 40-indekset i Paris faldt med 0,5 pct. I Tyskland steg DAX-indekset med 0,1 pct., mens det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks faldt 0,4 pct.

- Efter sidste uges store stigninger tager markedet en puster og overvejer udsigterne for pengepolitikken på bagkant af Draghis (chefen for det Den Europæiske Centralbank, red.) tale og flere lempelser i Kina. Centralbankerne er i fokus igen med Federal Reserves (den amerikanske centralbank, red.) møde i denne uge. Jeg venter ikke nogen betydelig positionering inden da, siger Alessandro Bee, der er aktiestrateg hos Bank J Safra Sarasin, til Bloomberg News.

Hårdest gik det ud over britiske Dialog Semiconductor, der har sin hovednotering i Tyskland. Selskabet, der laver komponenter til smartphones og tablets, afleverede skuffende foreløbige tal for tredje kvartal.

Omsætningen blev i kvartalet 330 mio. dollar, hvilket var noget sløjere end de 354 mio. dollar, der ifølge Bloomberg News var ventet blandt analytikerne.

Aktien faldt 20,3 pct. til 32,42 euro i Frankfurt.

Mod toppen af Stoxx 600-indeks endte det svenske sikkerhedsselskab Securitas, der gennemførte sit største opkøb i 15 år med erhvervelsen af amerikanske Diebolds nordamerikanske Electronic Security-forretning for 350 mio. dollar.

Aktien steg 3,9 pct. til 110,70 svenske kr.