Aktier: Markant positive markeder i japansk fravær

Læs mere
Fold sammen

De asiatiske aktiemarkeder ligger på et tiårigt toppunkt mandag, hvor de japanske investorers fravær åbner døren for stigninger på baggrund af Wall Streets rekorder inden weekenden.

Lettelse over, at weekenden ikke gav anledning til nye provokationer fra Nordkorea, selvom Pyongyangs atomvåben-ambitioner ventes i centrum, når USA's præsident, Donald Trump, taler til verdens ledere i FN tirsdag, giver investorerne blod på tanden.

MSCI's brede indeks for Asien-Stillehavsregionen uden for Japan stiger 0,9 pct. til et niveau, der ikke er set siden slutningen af 2007, hvor finanskrisen satte ind for alvor.

De japanske finansielle markeder er lukket mandag for septembers traditionelle "til ære for de ældre dag".

Samtidig ser investorerne frem mod ugens pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

»Denne uge handler om den globale likviditet, hvor Fed forventes at offentliggøre en balance-reduktion på onsdag,« skriver analytikere fra ANZ i et notat i følge Reuters.

De kinesiske aktiemarkeder er som resten af regionen ganske positive. Shanghai Composite og CSI 300-indekset øger begge 0,5 pct., mens børsen i Hongkong lægger fra med en stigning på 1,1 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på 0,2-0,3 pct. mandag morgen.

Indeks Udvikling (%)Nikkei 225LukketTopixLukketHongkongs Hang Seng+1,1 China Shanghai Composite+0,3China CSI 300+0,5Taiwan Taiex+0,5Sydkoreas Kospi+1,1 Indiens BSE Sensex+0,3Singapores STI+1,0 Sydney ASX 200+0,5

Indeksværdi klokken 05.45.

/ritzau/FINANS