Aktier: Marginale fald fra start i USA

Læs mere
Fold sammen

Det amerikanske aktiemarked har startet ugens aktiehandel lettere negativt. Efter fem minutters handel er det brede S&P 500-indeks faldet 0,2 pct. til 2089,53. Markedet kan være påvirket af stemningen på de europæiske børser, hvor den uløste problematik omkring Grækenland bidrager til fald.

- Investorer vil se stærkere vækst og prøver fortsat at finde ud af, hvornår den amerikanske centralbank sandsynligvis vil rykke (hæve renten, red), hvilket ligger godt tre måneder ude. Aktierne har haft så god en periode frem til for nylig, at folk tager en smule risiko af bordet og står på sidelinjen og funderer over, hvordan de skal agere, siger Peter Dixon, økonom hos Commerzbank, til Bloomberg News.

Dow Jones-indekset ligger marginale 0,05 pct. lavere, men efter fem minutters handel har ingen af de 30 aktier i indekset rykket sig over 1 pct. Aktien i den amerikanske fastfood-gigant McDonald's ligger 0,02 pct. højere, efter at selskabets salgstal for maj viste en bedre udvikling end frygtet.

McDonald's oplevede en tilbagegang i det globale sammenlignelige salg (salget i restauranter, der har været åbne i mindst 12 måneder, red.) på 0,3 pct. i maj mod en ventet tilbagegang på 0,9 pct. blandt analytikerne ifølge estimater fra Bloomberg News.

Det var særligt salget i Europa, der trak i den rigtige retning med en fremgang på 2,3 pct. mod en ventet fremgang på 0,6 pct. På hjemmemarkedet i USA gik salget derimod tilbage med 2,2 pct. mod et ventet fald på 1,7 pct.

Der er mandag endvidere fokus på teknologigiganten Apple, som her åbner sin årlige Worlwide Developers-konference. Her ventes Apple-chef Tom Cook at annoncere de seneste features for iPhone og Mac, skriver CNN Money. I den indledende handel stiger Apples aktie med 0,1 pct.