Aktier: Manglende interesse gav sent kursfald

De amerikanske aktier lukkede i minus tirsdag, efter at investorerne trak sig tilbage i den sene handel. Handlen var dog præget af en mangel på interesse, og S&P-indekset svingede i det snævreste dags-interval i fem uger.

Læs mere
Fold sammen

Mandag lukkede S&P 500-indekset med et minus på 0,2 pct. i 2048,04. De tunge aktier i Dow Jones faldt 0,1 pct. til 17.492,93, og Nasdaq-papirerne lukkede ligeledes 0,1 pct. lavere i 4765,78.

- Jeg tror, at markedet bare forsøger at fordøje, hvad Federal Reserve skrev i referatet i sidste uge. Alle venter på at se, hvad ugens data for boligmarkedet, PMI-tallene og især lønningerne viser. Kortsigtet holder markedet sig over aprils bund på 2040-niveauet (i S&P-indekset, red.). Fredag var dagen, hvor markedet var i stand til at holde niveauet, og det er vigtigt, at markedet holder sig over de her bundniveauer, vurderer aktiechef Mark Kepner fra Themis Trading i New York over for Bloomberg News.

INGEN OPTIMISME AT SPORE

Tirsdag morgen er der ikke meget mere optimisme at spore, idet de amerikanske aktiefutures ligger med små fald på under 0,1 pct.

Mandagens PMI-data fra industrisektoren viste faldende tillid til USA's økonomiske fremtid. Opgørelsen fra Markit Economics indikerede et indeks på 50,5 i maj i den foreløbige opgørelse.

Økonomerne havde ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg ventet et løft til indeks 51,0 mod det senest rapporterede indeks på 50,8.

Otte af de ti underindeks i S&P 500 endte dagen med røde tal, men for de flestes vedkommende var kursfaldene begrænsede. De defensive sektorer klarede sig dårligst med fald i især forsyningsselskaberne.

APPLE SATSER STORT PÅ IPHONE 7

Derimod havde Apple medvind efter meldinger om, at underleverandørerne er ved at forberede en produktion af 72-78 mio. enheder af den nye iPhone 7-serie, der lanceres i slutningen af ​indeværende år.

Det er Apples højeste ​​produktions-forventning i to år, og samtidig højere end de 65 mio. enheder som en del analytikere havde anslået. Apple-aktien steg 1,3 pct.

Ukrudtsbekæmpelses-koncernen Monsanto løb med en del opmærksomhed, efter at tyske Bayer har budt 122 dollar per aktie for det amerikanske selskab. Monsanto lukkede med en stigning på 4,4 pct.

VIETNAM-ORDRE GAV BOEING LILLE LØFT

Flyproducenten Boeing vandt en ordre på 100 fly til en samlet værdi af 11,3 mia. dollar fra det vietnamesiske flyselskab Vietjet. Aftalen blev underskrevet i forbindelse med præsident Barack Obamas besøg i Vietnam. Boeing-aktien steg 0,2 pct.

Fiat Chrysler Automobiles fik grus i maskineriet efter avisskriverier i Tyskland om ny svindel med emissioner fra køretøjer. Aktien faldt 5,1 pct. på Wall Street.

Tribune Publishing, der er under belejring af Gannett, har afvist sidstnævntes seneste overtagelsestilbud på 15 dollar per aktie. Afvisningen kostede 15 pct. på aktiekursen, men set i et lidt større perspektiv, er aktien steget næsten 90 pct., efter at Gannett første gang bød på medie-koncernen.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk