Aktier: Mærsk topper i stigende C20 Cap

Aktierne i A.P. Møller-Mærsk fortsætter den senere tids stigninger forud for den strategiplan, som selskabet har varslet senere på måneden.

Foto: BRENDAN MCDERMID. Aktierne i A.P. Møller-Mærsk fortsætter den senere tids stigninger. (Arkivfoto)
Læs mere
Fold sammen

Og der er også fremgang i hovedparten af de øvrige aktier i C20-indekset, efter at fredagens jobrapport fra USA har sænket sandsynligheden for en amerikanske renteforhøjelse her i september.

- Markedet har taget positivt imod den lidt svage jobrapport, der kom fra USA i fredags. Det hælder til, at der ikke kommer en amerikansk renteforhøjelse på centralbankmødet senere i september, siger senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank til Ritzau Finans og henviser til mødet hos Federal Reserve 21. september.

- Der ligger stadigvæk en sandsynlighed for en renteforhøjelse på det møde derude, men vi hælder til, at vi snakker december i stedet for. Det er nok den sondring, markedet har gjort sig, at det er ok. Det er det, der er baggrunden for stemningen på markedet som sådan, uddyber Martin Munk.

PLUSSER I EUROPA

Mandag ved 11.30-tiden ligger C20 Cap-indekset til en stigning på 0,4 pct. til 1045,50, og nogenlunde tilsvarende stigninger kan ses på de øvrige børser i Europa - bortset fra i London, hvor det toneangivende FTSE 100-indeks falder 0,3 pct. Det amerikanske marked holder mandag lukket på grund af "Labor Day".

Mærsk-aktierne ligger i toppen af det danske eliteindeks med en stigning på 1,5 pct. til 10.310 kr. for selskabets B-aktie. De finansielle problemer hos en af Maersk Lines store konkurrenter, sydkoreanske Hanjin, har haft en positiv afsmitning på ratemiljøet og skaber forhåbninger om bedre udsigter for containermarkedet.

- Mærsk springer lidt i øjnene herhjemme. Vi fik et pænt rateløft i fredags skabt af den her uro med Hanjin, som har udfordringer, og det har skabt nogle ratestigninger. Derudover har Nordea været ude at hæve anbefalingen af aktien. Og så er der fortsat fokus på snakken om en mulig opsplitning af Mærsk i forbindelse med strategiopdateringen, siger Martin Munk.

Forud for strategiplanen har Nordea løftet sin anbefaling af Mærsk til "køb" fra "hold", mens kursmålet er hævet til 12.500 kr. fra 9600 kr., viser data fra Bloomberg.

NOVO-AKTIEN FØLGER MED OP

Novo Nordisks aktie indledte dagen i rødt, efter at medicinalkæmpen sent fredag kunne meddele, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har forlænget registreringsprocessen af selskabets produkt Ideglira på det amerikanske marked. Nu ventes der en tilbagemelding i december.

- Vi ser det som en helt almindelig forsinkelse hos FDA. Vi synes stadigvæk, at Novo her har et stærkt produkt på vej, siger Martin Munk.

Heller ikke analytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen, virker synderligt bekymret over udsættelsen og ser en mulig lancering i starten af 2017, hvis Novo får godkendt produktet i december

- Det er vigtigt for Novo Nordisk, at det bliver godkendt, fordi det er et godt produkt, som mange diabetikere vil have glæde af, og så er det et led for virksomheden i forhold til at vokse de kommende år. Det er et af de midler, der skal bidrage til det - og især på det amerikanske marked, siger Søren Løntoft Hansen.

Novo-aktien ligger ved middagstid til en stigning på 0,7 pct. til 306,80 kr.

STRIBE AF KURSMÅLSÆNDRINGER

FLSmidth-aktien nyder med en stigning på 0,6 pct. til 255,10 kr. godt af et løftet kursmålet hos finanshuset JPMorgan på 35 kr. til 265 kr. Anbefalingen "neutral" bliver gentaget ifølge data fra Bloomberg.

Og ISS har fået smidt en tier på kursmålet af Barclays til 290 kr., mens anbefalingen stadig er "overvægt" ifølge Reuters. ISS handles 0,9 pct. højere i 274,60 kr.

I bunden af C20 ligger derimod medicoselskabet Coloplast med et fald på 0,9 pct. til 507 kr. Selskabet har fået sænket kursmålet af Goldman Sachs til 495 kr. fra 510 kr., mens anbefalingen "neutral" bliver gentaget ifølge data fra Bloomberg.