Aktier: Mærsk topper dansk marked efter olierygter

A.P. Møller-Mærsk tager teten på det danske aktiemarked torsdag, hvor investorerne generelt set tager det ganske roligt frem mod torsdagens rentemøde i Den Europæiske Centralbank (ECB) og fredagens amerikanske jobrapport.

Læs mere
Fold sammen

Det danske C20 Cap-indeks ligger ved middagstid i indeks 1054,48, hvilket er 0,01 pct. lavere end onsdag, og det følger i hælene på en meget stille uge, hvor bevægelserne har været små.

»Der er forholdsvist roligt på markedet, da vi har et par store makrobegivenheder, som investorerne lige vil afvente,« siger Martin Munk, aktierådgiver i Jyske Bank.

»Vi forventer ikke det helt store fra ECB's side, for banken har allerede søsat en række tiltag, der skal få gang i væksten, og som man lige skal se virkningen af, men det er altid spændende, hvad ECB har at sige om økonomien.«

»Derudover kommer der en vigtig jobrapport i USA i morgen, som - alt efter udfaldet - kan give en indikation af, hvornår den amerikanske centralbank hæver renten næste gang,« siger han.

Mærsk får medvind

Der er desuden Opec-møde torsdag, hvor de store olienationer mødes i Wien. Ifølge Wall Street Journal er der snak om et produktionsloft, som skal sikre højere oliepriser.

Det vil være positivt for en spiller som A.P. Møller-Mærsk, der på det seneste har været presset af en lav oliepris på flere fronter. Aktien stiger torsdag 1,6 pct. til 8780 kr.

»Der har været lidt rygter ude omkring et produktionsloft, og det kan være det, som løfter Mærsk-aktien, selv om aktiekursen og olieprisen ikke har fulgtes helt ad her på det seneste, som vi ellers så det tidligere på året,« siger Martin Munk fra Jyske Bank.

I toppen af C20 finder man også ingeniørkoncernen FLSmidth, der senere torsdag får nyt fra sin amerikanske branchekollega Joy Global. Aktien stiger 1,6 pct. til 241,60 kr.

»Aktien har været lidt presset de seneste dage, og det kan være et »rebound«, vi ser i dag,« siger Martin Munk fra Jyske Bank.

Desuden er der i markedet spekulationer om, at FLSmidth kan være på vej ud af C20-indekset og efter fondsbørsens snarlige opdatering vil være at finde blandt de danske sidepapirer. En anden kandidat til at ryge ud er forsikringsselskabet Tryg, mens medicinalkoncernen Lundbeck formentlig vil gøre comeback, skriver Børsen.

Der har også været nyt fremme om biotekselskabet Genmab, der har startet et nyt studie med midlet Ofatumumab, der nu også skal testes hos patienter med sklerose. Genmab-aktien stiger 0,4 pct. til 1224 kr.

BoConcept kan blive solgt

Blandt de mindre selskaber er der fokus på møbelkoncernen Boconcept, der kan være på vej mod et salg til kapitalfonden 3i Group. Selskabet har lagt et bud på 500 kr. pr. B-aktie, og det skal ses i forhold til onsdagens lukkekurs på 449,50 kr.

Bestyrelsen forholder sig umiddelbart positivt til købstilbuddet, og torsdag stiger aktien med 10,3 pct. til 496 kr.

I en anden afdeling har Jyske Bank sænket sit kursmål for Matas-aktien med 20 kr. til 150 kr., men dog bibeholdt sin købsanbefaling. Aktien stiger 0,8 pct. til 119,50 kr.