Aktier: Mærsk til tops i optimistisk eliteindeks

Foto: STRINGER

. Selv om olieprisen bragede op onsdag, gav det ikke et rygstød til A.P. Møller-Mærsk. Men torsdag morgen er der godt nyt for det lyseblå konglomerat, der lægger sig i toppen af det danske eliteindeks.

C20 Cap-indekset stiger samlet med 0,3 pct. til indeks 971,36 i den indledende handel, efter at det endte med at sætte sig marginalt med 0,1 pct. onsdag.

MÆRSK MED MEDGANG

Oliekartellet Opec blev onsdag eftermiddag enig om en reduktion af olieproduktionen, og siden tirsdag er prisen på Nordsøolie steget fra 47,32 dollar tønden til 52,31 dollar per tønde. Alene onsdag steg den 9,6 pct., og stigningen er fortsat torsdag morgen.

Af samme grund var der onsdag fokus på A.P. Møller-Mærsk, som ofte følger olieprisens udvikling - det var dog ikke tilfældet onsdag, hvor Mærsks B-aktie faldt 0,5 pct.

I torsdagens indledende handel stiger konglomeratets B-aktie imidlertid med 2,8 pct. til 9570 kr.

I mellemtiden har Mærsk, der holder kapitalmarkedsdag 13. december, fået indledt dækning af aktien af det franske finanshus Exane BNP Paribas. Analytikerne her giver aktien anbefalingen "outperform", fremgår det af data fra Bloomberg News.

Kursmålet er fastsat til 12.300 kr., hvilket er et pænt stykke over den aktuelle kurs for B-aktien på 9310 kr.

Også analysehuset Drewry har været inde og se på det danske konglomerat. Her hæves anbefalingen til "attraktiv" fra "uattraktiv".

COLOPLAST FÅR LILLE PIL OP

Coloplast kunne sent onsdag meddele, at medicoselskabet har købt amerikanske Comfort Medical for 1,1 mia. kr.

Købet vil, når det gennemføres, resultere i en lille justering af medicoselskabets forventninger til 2016/17. Det drejer sig om forventningerne til salgsvæksten i danske kroner, som vil blive 1-2 pct.point højere end de 5-6 pct., som Coloplast stillede i udsigt i forbindelse med årsregnskabet fra den 2. november.

- Det strategiske fit er godt. Det, der er Coloplasts problem i USA, er netop at få produkterne ud til slutbrugerne. Det er det, man har kæmpet med, og en af måderne er netop at købe en distributør, siger Michael Friis Jørgensen, der er chefanalytiker i Alm. Brand Markets, til Ritzau Finans.

Medico-aktien løftes 1,1 pct. til 450,40 kr.

ANALYSEHUSE SER PÅ ELITEPAPIRER

Mærsk er ikke den eneste eliteaktie, som er blevet set efter i sømmene af analytikere.

Vestas har fået skåret 60 kr. af sit langsigtede kursmål af finanshuset Goldman Sachs. Det lyder nu på 620 kr. - anbefalingen er fortsat "køb", viser data fra Bloomberg News. Vindmølleaktien stiger med 0,1 pct. til 463,70 kr.

Det franske finanshus Exane BNP Paribas har indledt dækning af transport- og logistikkoncernen DSV, som får tildelt anbefalingen "outperform" og et kursmål på 361 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

DSV-aktien går 0,2 pct. frem til 316,50 kr.

William Demant bliver nu set mildere på af den britiske storbank HSBC, der hæver anbefalingen til "hold" fra "reducer". Kursmålet er dog blevet trimmet til 116 kr. fra tidligere 118 kr., rapporterer Bloomberg News.

WDH-aktien falder med 0,2 pct. til 118,60 kr., efter at den ellers bragede frem i de første sekunder efter børsåbningen.

Novozymes, der hæves med 0,2 pct. til 238,20 kr., har fået en storaktionær mindre. Det er den skotske kapital- og pensionsforvalter Baillie Gifford & Co., der har reduceret sin beholdning afB-aktier i Novozymes til 4,92 pct. af aktiekapitalen og 1,92 pct. af stemmerne.