Aktier: Mærsk stjæler fokus i skyggen af rivalers flirt

A.P. Møller-Mærsk kan muligvis se frem mod en konsolidering på markedet for containerfragt, da to af konkurrenterne er på vej mod en fusion.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan skabe fokus på aktien i mandagens handel på det danske aktiemarked, hvor der formentlig er en grøn start i vente.

Det er det franske rederi CMA CGM, der efter flere ugers forhandlinger har lagt 2,4 mia. dollar - 16,5 mia. kr. - på bordet for Singapore-rederiet Neptune Orient Lines, der i fem af de seneste seks år har haft røde tal på bundlinjen.

Hvis handlen går igennem, vil det være en god ting for A.P. Møller-Mærsks containerrederi, Maersk Line.

Fusionen vil give en bedre situation på markedet, som i 2015 har været præget af lave priser og for mange skibe på vandet, vurderer Michael Borre, som er chefaktierådgiver i Nordea.

- Vi ser positivt på handlen, da det vil bidrage til at give en bedre prisdisciplin i en presset industri. Færre aktører på markedet vil alt andet lige været positivt og kan bidrage til at få bedre rater for rederierne.

- Det har dog været fremme i de seneste par uger, og pilen har peget i retning af en fusion, men der vil muligvis kunne komme en mindre positiv reaktion for Mærsk-aktien, fordi det er et positivt scenarie, siger Michael Borre.

Hvis man ser på markedet generelt, er der udsigt til en positiv åbning mandag.

De amerikanske aktiemarkeder er steget efter dansk lukketid oven på fredagens jobrapport fra USA, der bekræftede billedet af en økonomi i god form, og tallene øger ifølge iagttagere sandsynligheden for en renteforhøjelse senere på måneden.

Blandt de øvrige selskaber i C20 har Novo Nordisk fået opmærksomhed, da finanshuset Jefferies har løftet kursmålet for aktien med 25 kr. til 375 kr. Jefferies' anbefaling på Novo-aktien, der fredag lukkede i 389,10 kr., er fortsat "hold".

Nordea venter også, at der kan komme fokus på biotekselskabet Genmab, da selskabet i weekenden har præsenteret studiedata omkring midlet Daratumumab på en kræftkonference i USA, der løber af stablen i disse dage.

- Genmab har fremlagt meget stærke forsøgsdata, og det kan tyde på, at aktien skal lidt op mandag. Omvendt taler det dog lidt den anden vej, at aktien er steget meget op til konferencen, siger Michael Borre fra Nordea, der anbefaler "køb" af Genmab-aktien.

I samme sektor - men uden for C20 - har Lundbeck også fået opmærksomhed, da den britiske storbank Barclays har indledt dækning af aktien med anbefalingen "overvægt". Kursmålet er på 262 kr. for aktien, der fredag lukkede i 212,80 kr.

Fokus kan der også komme på SAS, da det skandinaviske luftfartsselskab mandag offentliggør trafiktal for november.

Og helt ude i krogene af fondsbørsen kan Aarhus Elite muligvis også tiltrække lidt fokus, da fodboldklubben AGF, som selskabet ejer, i løbet af weekenden har fået ny cheftræner i form af Glen Riddersholm.

Han afløser Morten Wieghorst, der har fået en fyreseddel efter samarbejdsvanskeligheder med AGF's direktør og sportschef.

/ritzau/FINANS

 

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk