Aktier: Mærsk stiger igen pænt trods sommerstilhed

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

Det danske aktiemarked ligger onsdag middag og simrer omkring udgangspunktet på endnu en sommerstille handelsdag. Mærsk-aktierne fører atter an. Tilsyneladende på ryggen af udenlandsk interesse og analytikeropmærksomhed.

Mærsk B stiger 1,1 pct. til 14.190 kr., mens A-aktien stiger lidt mere - 1,3 pct. - til 13.510 kr.

»Mærsk-aktierne lukrerer igen på udenlandsk interesse, som det har været tilfældet i den senere tid,« forklarer afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen over for Ritzau Finans.

Desuden har Jyske Bank opjusteret anbefaling og kursmål til henholdsvis »reducer« fra »sælg« og 13.500 kr. fra 10.800 kr.

Eliteindekset herhjemme - C20 Cap - ligger onsdag middag 0,1 pct. lavere i 1176,01.

»Sommerstilheden har generelt slået rod på det danske marked, og jeg venter, at det varer i hvert fald næste uge med,« siger afdelingsdirektøren.

Bortset fra torsdagens regnskaber fra storbankerne Danske Bank og Nordea er der ikke meget i kalenderen før til august på regnskabsfronten. Til den tid er danskerne tilbage fra ferie, men så er det i stedet det øvrige Europas tur.

De to storbanker har onsdag fået nyt fra den svenske konkurrent Swedbank, som har offentliggjort sit regnskab for andet kvartal. Tallene viste indtægter på 10,3 mia. svenske kr. og en bundlinje på 4,75 mia. svenske kr., hvilket ifølge SME Direkt var cirka 350 mio. svenske kr. og 250 mio. svenske kr. højere end ventet.

Dermed følger Swedbank tendensen hos de øvrige storbanker i Sverige - SEB og Handelsbanken - der også har overrasket aktiemarkedet positivt på det seneste.

Nordea-aktien ligger dog 0,6 pct. lavere i 86,10 kr. onsdag formiddag, mens Danske Bank stiger 0,2 pct. til 256,10 kr.

Jyske Bank er agterlanterne i C20 Cap med et fald på 1,5 pct. til 381,30 kr. Aktien er blev nedjusteret af kollegerne hos Handelsbanken til »reducer« fra »akkumuler«, mens kursmålet er fastholdt på 380 kr.

TDC har fået nyt fra konkurrenten 3, der i andet kvartal fik hele 37.000 nye kunder, mens der samtidig var stor fremgang på driften. TDC, der løfter sløret for sine kunde- og regnskabstal 10. august, falder 0,2 pct. til 38,31 kr.

Uden for C20 er der fortsat fokus på Nets, der efter bekræftet købsinteresse er steget til over introduktionsprisen på 150 kr. Svenske SEB har indledt dækning af aktien med den neutrale anbefaling »hold« og et kursmål på 149 kr.

Dagbladet Børsen skriver, at Nets' gældsnedbringelse er så markant i øjeblikket, at hvis selskabet ikke finder opkøbskandidater, vil det have luft til at give aktionærerne udbytte. Selskabet er nemlig absolut ikke interesseret i at stable sedler i bundter.

Aktien falder dog 0,1 pct. til 150,90 kr.

Helt i periferien af aktiemarkedet var der sent tirsdag nyt fra Vestjysk Bank. Købstilbuddet på 1 kr. per aktie, som en stribe investorer anført af Nykredit og Maj Invest tidligere på sommeren offentliggjorde, er blevet gennemført.

Det sker, efter at EU-Kommissionen sent tirsdag sagde god for handlen, der skal redde den kriseramte bank, på visse vilkår. Opkøbet betyder, at staten har solgt sin ejerandel på 81,5 pct., mens næsten alle resterende aktionærer har beholdt deres aktier. Vestjysk Bank-aktien ligger uændret i 10,30 kr.

/ritzau/FINANS