Aktier: Mærsk-regnskab kan sætte dagsordenen

Mærsk ventes at stjæle billedet på det danske aktiemarked fra åbningen torsdag morgen, hvor det danske konglomerat har forsynet markedet med friske regnskabstal.

Læs mere
Fold sammen

Hvis Mærsk-regnskabet kan bidrage til at trække C20 Cap i grønt, vil det være rekord nummer 22 i år for det danske eliteindeks, der onsdag steg 0,8 pct. til indeks 1151,09.

Det kan dog blive en udfordring, da regnskabstallene ikke helt levede op til forventningerne.

Mærsks omsætning landede på 8963 mio. dollar, hvor analytikerne havde estimeret en omsætning på 9040 mio. dollar.

Det lyseblå konglomerat havde 1706 mio. dollar i driftsoverskud før af- og nedskrivninger (EBITDA) i første kvartal. Der var ventet et EBITDA-resultat på 1831 mio. dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates. Resultatet før skat landede på 574 mio. dollar, og levede heller ikke helt op til analytikernes prognose på 604 mio. dollar.

Mærsk fastholder forventningerne til helåret, og venter dermed en fortsat forbedring af driften i 2017.

Aktien steg onsdag 1,47 pct. til 11.730 kr.

GENMAB KAN KOMME I VÆLTEN

Genmab offentliggjorde regnskab efter lukketid onsdag, og aktien kan komme i vælten torsdag.

Selskabet kom ud af første kvartal med en omsætning på 250 mio. kr. mod 170 mio. kr. i samme kvartal året forinden, mens bundlinjen var vendt til plus 16,1 mio. kr. fra minus 11,5 mio. kr. Genmab fastholder forventningerne til 2017, og Sydbank forventer ikke, at regnskabet forårsager de store udsving.

- Det er et regnskab på linje med forventningerne. Vi kendte på forhånd markedssalget af Darzalex og kunne derfor beregne Genmabs royaltyindtægt. Dog havde jeg egentlig regnet med uannoncerede milepælsbetalinger fra Genmabs teknologiplatform i størrelsesordenen 20 mio. kr. Der bogførte de slet intet, men det er ikke bekymrende og ændrer ikke på, at der i de næste kvartaler vil være en strøm af milepæle fra den kant, siger Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Genmab-aktien steg op til regnskabet 4,4 pct. til 1403 kr.

JUSTEREDE KURSMÅL OG ANBEFALINGER

Lundbeck fik onsdag godt med positiv opmærksomhed efter medicinalselskabets regnskab, der overraskede positivt, og aktien steg 3,2 pct. til 336 kr. Den svenske bank SEB har dog torsdag morgen sænket kursmålet for aktien til "hold" fra "køb".

Pandora har torsdag morgen fået sænket sit kursmål hos både Goldman Sachs og SEB. Aktien tog et stort dyk tirsdag, men genvandt terræn med en stigning på 4 pct. til 710 kr. onsdag.

Analytikerne hos Bernstein hører omvendt sød musik i GN-aktien, og har hævet kursmålet til 225 kr. fra 184 kr. Anbefalingen hedder fortsat "outperform", og aktien faldt knap 0,5 pct. onsdag til 195,7 kr.

Torsdag byder desuden på regnskaber fra Kreditbanken, Chemometec og Lån & Spar Bank.

På nøgletalsfronten får investorerne torsdag blandt andet nye tal for nytilmeldte amerikanske ledige, samt rentemeddelelse fra Storbritannien. Fredag kommer desuden tal for de amerikanske forbrugerpriser, et vigtigt pejlemærke i Federal Reserves pengepolitiske overvejelser.

/ritzau/FINANS