Aktier: Mærsk-regnskab fører an i negativt aktiemarked

Investorerne kvitterer en opjustering i A.P. Møller-Mærsk med at sende B-aktierne ned med 2,9 pct. til 13.190 kr. i de første handler på fondsbørsen onsdag morgen.

Foto: BAS CZERWINSKI. Mærsks havneselskab, APM Terminals, vil udvide selskabets aktiviteter i takt med, at regeringer rundt om i verden fortsætter med at privatisere offentligt drevne havneterminaler. Også investeringer i gældsplagede Grækenland er en mulighed.
Læs mere
Fold sammen

Og selv om det toneangivende C20 Cap-indeks er næsten ligeligt fordelt med stigende og faldende aktiekurser, trækkes indekset ned med 0,3 pct. til 990,8 efter et kvarters handel.

Faldet i Mærsk-aktien kommer til trods for, at A.P. Møller-Mærsk skruer lidt op for forventningerne til 2015. Nu regner det lyseblå konglomerat med at præstere en underliggende indtjening, fraregnet særlige poster, på "omkring 4 mia. dollar". Tidligere lød forventningen på "lidt under" 4 mia. dollar. I 2014 var det sammenlignelige resultat et overskud på 4,1 mia. dollar. Det fremgår onsdag morgen af Mærsk-gruppens regnskab for første kvartal.

Resultat for første kvartal er ellers godkendt, siger Jacob Pedersen, Mærsk-analytiker hos Sydbank.

- Det er et godkendt regnskab, som vidner om svære betingelser over det hele. Men skatteeffekten gør, at Maersk Oil laver 200 mio. dollar i stedet for nul, og det løfter den underliggende indtjening, siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Ser man på det lidt større billede, er det kommet en række regnskaber fra den tidlige morgenstund onsdag før børsen går på forlænget weekend senere i dag.

I toppen af indekset ligger FLSmidth til en stigning på 1,6 pct. til 313,50 kr. uden selskabsspecifikke nyheder. Lige efter ligger Willam Demant, som stiger med 1,3 pct. til 553 kr. Og på tredjepladsen indfinder regnskabsaktuelle Genmab sig med en stigning på 0,8 pct. til 533,50 kr.

Genmab kom med regnskab efter børsens lukning tirsdag, hvor selskabet fastholder forventningerne efter første kvartal, der bød på et nettooverskud på 217,3 mio. kr. mod 98,5 mio. kr. året før. Forbedringen skyldes en tilbageførsel af 176 mio. kr., der var reserveret til udviklingen af kræftmidlet Ofatumumab. Efter at Ofatumumab-samarbejdet er overført fra GSK til Novartis skal Genmab som tidligere annonceret ikke længere bære disse omkostninger.

Også NKT Holding er kommet med regnskab onsdag morgen før børsens åbning. Selskabet havde fremgang på såvel top- som bundlinje i første kvartal 2015. Koncernomsætningen steg til 4164 mio. kr. fra 3865 mio. kr. i første kvartal sidste år, og det operationelle EBITDA-resultat blev forbedret til 283 mio. kr. fra 254 mio. kr. året før. Resultatet før skat faldt imidlertid til 124 mio. kr. fra 136 mio. kr., mens nettoresultatet blev forbedret 4 mio. kr. til 91 mio. kr.

NKT-koncernen fastholder forventningerne til 2015 om en konsolideret organisk vækst på op til 3 pct. og en forbedret operationel EBITDA-margin (std. metalpriser) på op til 1 pct.point i forhold til 9,6 pct. realiseret i 2014.

Nordea Private Banking mener, at resultatet bør sende aktien lidt ned.

- Driftsresultatet svarer til Nordea Markets forventninger, men vil nok skuffe nogen i markedet, der havde højere forventninger. Cables er den gode nyhed i regnskabet, idet driftsoverskuddet her overgår forventningerne. Til gengæld skuffer Nilfisk med lavere driftsoverskud og negativ organisk vækst, noteres det i morgenrapporten.

NKT falder med 3,3 pct. til 407,70 kr.

IC Group er kommet med tal for de tre første kvartaler i det forskudte regnskabsår 2014/15. Omsætningen i tredje kvartal viser en stigning til 719,6 mio. kr. mod 715,5 mio. kr. i kvartalet sidste år. Resultatet før skat faldt til 62,5 mio. kr. mod 86,6 mio. kr.

IC Group falder med 0,3 pct. til 181 kr.

Bavarian Nordic kan også komme i fokus efter foreløbige fase 1 resultater med prime-boost forsøgsvaccinen mod Ebola, der kombinerer Bavarian Nordics MVA-BN Filo vaccine med AdVac-vaccinen fra Janssen Pharmaceutical Companies. Data blev tirsdag blev præsenteret af Janssen på et møde i den amerikanske lægemiddelstyrelse (FDA) som led i diskussioner omkring udviklingen og godkendelsen af ebolavacciner.

Bavarian stiger tidligt onsdag med 4,8 pct. til 328,50 kr.

Der kan også komme fokus på Carlsberg, der kom med regnskab for årets første tre måneder tirsdag. Onsdag morgen tager aktien revanche med en stigning på 0,3 pct. til 609,50 kr. efter et fald tirsdag på 4,7 pct. Aktien har blandt andet fået løftet sit kursmål af børshuset Nomura med 50 kr. til 600 kr.

Der kommer også kvartalstal fra Monberg & Thorsen, der onsdag morgen ligger i 339 kr., Højgaard Holding, der falder med 0,9 pct. til 285 kr. og Torm, der falder med 1,6 pct. til 0,64 kr.

/ritzau/FINANS