Aktier: Mærsk og Vestas trækker C20 i pænt plus

Pæne stigninger til Mærsk, Vestas og FLSmidth er med til at løfte det danske aktiemarked onsdag, hvor de seneste dages negative stemning synes at være glemt for en kort stund.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omkring middagstid stiger C20 Cap-indekset 1,2 pct. til 948,11, og dermed er der udsigt til den første plusdag for indekset i denne uge.

- Den gode stemning i Europa er trukket af, at der var positiv stemning i Asien fra morgenstunden, hvor markederne vender lidt tilbage til det positive efter et par kraftige udfald de seneste par dage, siger Otto Friedrichsen, aktiestrateg i Formuepleje, til Ritzau Finans.

Blandt selskaberne er der pæn fremgang til de fleste aktier i C20 Cap-indekset, uden at der er større bagvedliggende nyheder til at forklare fremgangen. I toppen finder man blandt andre A.P. Møller-Mærsk-aktien, der stiger 2,2 pct. til 10.270 kr.

Fremgang er der også til FLSmidth, hvis aktie ligger 2,3 pct. højere i 224,10 kr. og dermed kravler væk fra et af de laveste kursniveauer i flere år. Stort set samme fremgang er der til vindmølleproducenten Vestas, som stiger 2 pct. til 343,30 kr.

Den seneste uges tid har der været pres på medicinal- og biotekselskaberne på aktiemarkederne, som har været trukket ned af, at den amerikanske præsidentkandidat Hillary Clinton i sidste uge gjorde klar til et opgør med for høje priser på medicin.

Onsdag er billedet dog en smule mere positivt, set med selskabernes øjne.

- Vi ser et comeback til biotek- og medicinalaktierne, men jeg tror ikke, at man skal se det som om, at Clintons forslag om lavere priser på nogen måde er lagt i graven. Det betyder nok nærmere, at den ændrede risikoaversion, vi har set hen over natten, også giver lidt medvind til sektoren, vurderer Otto Friedrichsen fra Formuepleje.

Herhjemme er der fremgang til Genmab, som stiger 1,3 pct. til 609,50 kr. Derimod er kursløftet til Novo Nordisk mere begrænset. Aktien stiger 0,5 pct. til 358,90 kr. og har dermed endnu ikke fået en kursgevinst af sidste uges godkendelse af insulinpræparatet Tresiba i USA.

Blandt de mindre selskaber har der fra morgenstunden været regnskab fra Struer-koncernen Bang & Olufsen, der kunne fremvise pæn vækst i omsætningen, men til gengæld fortsat har massive problemer med at tjene penge.

Elektronikkoncernens driftsunderskud lød således på 104,7 mio. kr. i første kvartal, hvilket trods alt var en forbedring fra et minus på 171,2 mio. kr. i den tilsvarende periode året før.

- Der er indtjeningsforbedring at spore, men overordnet set er B&O stadig meget udfordret. Driftsresultatet er således svagere, end jeg havde forventet, lyder vurderingen fra Morten Imsgard, senioranalytiker i Sydbank, over for Ritzau Finans.

Reaktionen på aktiemarkedet er dog forholdsvis positiv. Aktien stiger ved middagstid 2,4 pct. til 43,60 kr.