Aktier: Mærsk og Vestas kan komme i fokus

Det lader til at blive en stille åbning fredag på det danske aktiemarked, der muligvis kan nyde godt af medvind fra Asien, mens investorer har A.P. Møller-Mærsk i kikkerten, da Berlingske Business vil vide, at koncernen agter at børsnotere Maersk Oil.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

C20 Cap-indekset lukkede torsdag 1,2 pct. lavere i 1157,29 og fulgte dermed den negative stemning, der prægede aktiemarkederne kloden rundt.

De asiatiske børser viser en overordnet positiv udvikling fredag, hvor blandt andet det japanske Nikkei 225-indeks er steget 0,3 pct., efter at Bank of Japan efter dagens rentemøde har fastholdt sin lempelige pengepolitiske kurs.

- Der er en positiv udvikling på aktiemarkederne i Fjernøsten her til morgen, hvilket vi vurderer er trukket af fastholdelsen af den ekstremt lempelige kurs fra Bank of Japan, samt det positive skifte i den amerikanske handelssession i går aftes.

- Udviklingen bør være tilstrækkelig til at de europæiske aktiemarkeder åbner med små plusser her til morgen. Det trækker dog lidt ned, at olieprisen har fortsat den negative udvikling i denne uge og energisektoren er under pres, skriver seniorstrateg Morten Hessner fra Nordea i en kommentar.

I USA rettede det brede S&P 500-indeks sig ca. 0,3 pct. efter dansk børslukketid og lukkede i et marginalt minus på 0,2 pct. Futures for indekset peger desuden op med 0,1 pct. fredag morgen.

A.P. Møller-Mærsk B-aktien faldt 0,2 pct. til 12.600 kr. og kan fredag komme i fokus, da det er dagen for de ugentlige ratetal for containerfragt fra Asien og ud i verden. Det er Shanghai Shipping Exchange, der kommer med de nye data.

Oveni kan Berlingske Business fortælle, at en selvstændig børsnotering af olie- og gasdivisionen Maersk Oil kan blive næste skridt i opsplitningen af koncernen.

Vestas, der torsdag lukkede 1,5 pct. lavere i 602,50 kr., kan også få opmærksomhed, efter at det franske finanshus Société Générale har fået sænket anbefalingen af aktien til "sælg" fra "hold". Kursmålet er fortsat 515 kr.

Novo Nordisk, hvis B-aktie faldt 2,3 pct. til 285,20 kr., har fået hævet sit kursmål til 280 kr. fra 260 kr. af finanshuset Jefferies.

Denne fredag er den sidste handelsdag i denne omgang i C20 Cap-indekset for William Demant Holding, der torsdag faldt med 0,4 pct. til 170,40 kr., og Nets, det torsdag steg 0,1 pct. til 123,30 kr.

Pladserne bliver overtaget af FLSmidth, der torsdag faldt 2,1 pct. til 395,70 kr., og Nordea, der lukkede 0,1 pct. lavere i 84,75 kr.

Bavarian, der torsdag lukkede 0,3 pct. lavere i 251 kr., har meldt ud, at de endelige resultater af fase 3-forsøget Prospect, der involverer patienter med metastatisk kastrationsresistent prostatakræft, vil være klar i fjerde kvartal.

TK Development, der torsdag faldt 0,9 pct. til 11,40 kr., fremlægger regnskab for første kvartal. Selskabetventer i regnskabsåret 2017/18 et samlet koncernresultat før skat på 100-120 mio. kr.