Aktier: Mærsk og Vestas i fokus i positivt afventende marked

A.P. Møller-Mærsk og Vestas kan få deres respektive del af opmærksomheden på det danske aktiemarked fredag, hvor handlen ellers ventes at være afventende frem til offentliggørelsen af inflationsdata fra såvel eurozonen som fra USA.

Foto: PATRIK STOLLARZ / Ritzau Scanpix.
Læs mere
Fold sammen

De amerikanske aktiefutures ligger igen med pæne plusser fredag, men selve handlen kan vise sig let underdrejet, da den forestående halvårsafslutning lægger en dæmper på aktiviteten.

Torsdag eftermiddag lukkede C25 med et minus 1,3 pct. i 1087,24. Kun fire af indeksets aktier blev handlet med gevinst.

I USA lukkede det brede S&P 500-indeks torsdag med en gevinst på 0,6 pct. Dow Jones-indekset, som blot har 30 aktier i sig, sluttede dagen i plus på 0,4 pct., og Nasdaq endte med en stigning på 0,8 pct.

Fredag morgen fortsætter stigningerne, idet de store indeksfutures ligger med plusser på 0,3-0,5 pct.

Også de asiatiske aktier ligger med solide stigninger fredag, mens futuren på det tyske Dax-indeks ligger med et plus på godt 1,0 pct., og den britiske FTSE 100 indeks-future stiger 0,7 pct., mens futuren på Euro Stoxx 50 øger 1,1 pct.

- Her til morgen ligger de asiatiske indeks i pæne plusser, og de amerikanske aktiefutures peger på en positiv åbning. Vi vurderer, at de danske aktier vil åbne i et mindre plus, skriver makroanalytiker Kim Blindbæk fra Sydbank i en kommentar.

A.P. Møller-Mærsk kan få del i opmærksomheden fredag, hvor der i løbet af dagen offentliggøres ratetal for den forgangne uge. Rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) har vist fald i raterne tre uger i træk inden fredagens offentliggørelse.

Mærsk har på det seneste også været tynget af risikoen for begrænsninger i den globale handel som følge af den optrappede handelskonflikt.

A.P. Møller-Mærsk B faldt torsdag 2,5 pct. til 8218 kr.

Vestas kan få gang i møllehjulene, efter at en MHI Vestas-storkunde har fået finansieringen af et 731,5 MW-projekt på plads. Det er konsortiet Blauwwind, der har fået skrabet kapital nok sammen til etablering af to havmølleparker i den hollandske del af Nordsøen.

Vestas faldt 1,2 pct. torsdag, hvor aktien lukkede i 388,80 kr.

Royal Unibrew har købt Cult-forretningen for samlet 350 mio. kr. Købet ventes gennemført inden udgangen af indeværende år.

Royal Unibrew faldt torsdag 0,3 pct. og lukkede i 499,20 kr.

FLERE ANALYTIKERÆNDRINGER

Coloplast har fået hævet kursmålet af ABG Sundal Collier til 700 kr. fra 620 kr. Det svarer til et løft på knap 13 pct. Anbefalingen lyder fortsat på køb.

Coloplast lukkede uændret torsdag i 630,50 kr.

Chr. Hansens fik smæk torsdag, efter at selskabet fremlagde et let skuffende regnskab for tredje kvartal. Den organiske vækst ramte inden for skiven, men driftsresultatet var under det ventede. Fredag fragår der desuden et udbytte på 5,94 kr. per aktie.

Norske DNB har sideløbende sænket kursmålet på ingredienskoncernen, så det nu lyder på 700 kr. mod tidligere 720 kr. Anbefalingen er fortsat køb. Modsat har Berenberg hævet kursmålet til 620 kr. fra 550 kr.

Chr. Hansens faldt 7,4 pct. til 580 kr.

Der fragår også udbytte i Matas, der betaler 6,30 kr. for hver aktie aktionærerne måtte besidde. Matas steg torsdag 0,7 pct. til 57,70 kr.

Bavarian Nordic har gennem længere tid været genstand for spekulation i aktiekursfald. Den amerikanske hedgefond Arrowstreet Capital Limited Partnership har nu reduceret den negative spekulationsposition til 1,68 pct. af aktiekapitalen.

Bavarian Nordic lukkede torsdag med en gevinst på 0,7 pct. i 183 kr.

Egetæpper kommer som eneste danske selskab på Københavnske Fondsbørs med regnskab. Det er det forskudte fjerde kvartal og dermed helåret 2017/18, det drejer sig om. Egetæpper venter i regnskabsåret 2017/18 en omsætning på 1130-1170 mio. kr. og en EBIT-margin på 6,5-7 pct.

Tæppekoncernen sluttede torsdag uændret i 234 kr.

/ritzau/FINANS