Aktier: Mærsk og Tryg topper i positiv start for C25

Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter en stærk start særligt for A.P. Møller-Mærsk og Tryg er det danske aktiemarked onsdag åbnet positivt med en stigning i C25-indekset på 0,5 pct. til 1171,10

Begge aktier nyder godt af opjusterede analytikeranbefalinger, men tendensen er også overordnet positiv i det danske eliteindeks, hvor 18 af de 25 aktier ligger i plus.

Bedst går det for Mærsk A og B, der stiger godt 2 pct. til henholdsvis kurs 10.930 kr. og 11.475 kr.

Tirsdag nød aktierne godt af historier i Berlingske Business om et muligt salg af Maersk Drilling til A.P. Møller Holding, og onsdag har analytikerne hos SEB skabt fokus på selskabet ved at hæve anbefalingen af Mærsk-aktierne til »køb« fra tidligere »hold«.

Samtidig er kursmålet blevet løftet med 1000 kr. til 13.000 kr., fremgår det af Bloomberg.

TRYG FÅR HÆVET ANBEFALING

Der er også fokus på Tryg, efter at Nordea har hævet anbefalingen af aktien til "køb" fra tidligere "hold" og sat et kursmål på 165 kr., fremgår det af Bloomberg News.

Tryg-aktien faldt tirsdag 3,2 pct. til 149,30 kr. efter selskabets regnskab for fjerde kvartal 2017, der på forsikringsdriften godt og vel indfriede analytikerenes forventninger, mens investeringsresultatet var til den svage side.

Onsdag stiger aktien fra start med 1,5 pct. til 151,60 kr.

Senere på ugen tager regnskabsstrømmen til i styrke herhjemme med regnskaber torsdag fra Nordea, Topdanmark og NNIT.

Der er også analysenyt om Ambu, idet finanshuset DNB har indledt dækning af aktien. Det sker med en købsanbefaling med et kursmål på 160 kr., fremgår det af Bloomberg. Ambus aktie lukkede tirsdag 0,8 pct. højere i 126 kr., hvilket var kursrekord, og onsdag stiger den yderligere 3,1 pct. til 129,94 kr.

Vestas, der ligger 0,1 pct. lavere i 439,90 kr., kan senere onsdag få opmærksomhed, når det amerikanske konglomerat General Electric afleverer sit regnskab for fjerde kvartal. Amerikanerne konkurrerer med blandt andet Vestas gennem sin division for vedvarende energi, hvor der også produceres vindmøller.

Blandt de mindre selskaber afleverer plastproducenten Rias onsdag regnskab for første kvartal 2017/18. Selskabet venter ifølge den seneste prognose et resultat før skat på 7,5-9,5 mio. kr. i hele regnskabsåret. Tirsdag steg aktien 3,4 pct. til 488 kr., men den er endnu ikke handlet onsdag.

/ritzau/FINANS