Aktier: Mærsk og Tryg kan komme i fokus

A.P. Møller-Mærsk kan onsdag blive påvirket af kinesiske nøgletal og et løftet kursmål hos et større amerikansk finanshus, mens forsikringsselskabet Tryg kan blive presset af en sænket anbefaling af aktien af et italiensk finanshus.

Foto: Aly Song. Arkivfoto. Mærsk.
Læs mere
Fold sammen

Overordnet set ventes det europæiske aktiemarked onsdag at åbne tæt på uændret, og mange investorer vil formentlig forholde sig afventende forud for resultatet af todages-rentemødet i den amerikanske centralbank klokken 20 dansk tid.

Det brede amerikanske S&P 500-indeks satte tirsdag rekord efter en stigning på 0,5 pct., men futures peger onsdag morgen på, at det i eftermiddag vil åbne cirka 0,1 pct. lavere.

BLANDET I ASIEN

De asiatiske børser har vist en blandet udvikling onsdag med små stigninger i Japan, mens der er fald på flere andre af regionens børser, herunder særligt i Kina.

- Efter to dage med fald steg det amerikanske aktiemarked i aftes. I Europa steg aktiemarkederne også, men helt så godt går det ikke i Asien, hvor der i øjeblikket er tale om fald i Kina og i Hongkong, og de amerikanske aktiefutures ligger i et minus. Euro Stoxx-indekset steg tirsdag med 0,4 procent, og vi venter, at indekset vil åbne stort set uændret op, skriver Sydbank i sin morgenberetning.

Den amerikanske centralbank vil onsdag aften efter alt at dømme annoncere sin anden renteforhøjelse i år, og på det efterfølgende pressemøde med centralbankchef Janet Yellen vil der blive fokuseret på, hvor mange renteforhøjelser banken indikerer for resten af 2017 og 2018.

MÆRSK I FOKUS

Selskabsspecifikt kan der komme fokus på A.P. Møller-Mærsk, som sent tirsdag kunne fortælle, at koncernens containerrederi, Maersk Line, sælger sit brasilianske cabotage- og feederrederi Mercosul til den franske konkurrent CMA CGM.

Det sker for at have lettere ved at få godkendt en forestående overtagelse af det tyske rederi Hamburg Süd. I relation til Mærsk har børshuset Jefferies desuden løftet sit kursmål til 14.500 kr. fra 13.750 kr., mens anbefalingen fastholdes på "køb".

I forhold til Mærsk kan endvidere noteres et fald i olieprisen onsdag, hvor en tønde brent-olie er faldet 0,9 pct. til 48,27 dollar, og nye kinesiske nøgletal, som viser en stabil udvikling i detailsalg og industriproduktion, men et fald i de faste investeringer.

Mærsks B-aktie steg tirsdag 0,6 pct. til 12.600 kr.

Forsikringsaktien Tryg kan blive påvirket af analysenyt, idet den italienske investeringsbank Mediobanca har valgt at sænke anbefalingen af aktien til "neutral" fra "outperform", mens kursmålet fastholdes til 154 kr. Det fremgår det af data fra Bloomberg. I tirsdagens handel steg Tryg-aktien 2,6 pct. til 140,90 kr.