Aktier: Mærsk og Pandora tager fronten i grønt marked

Mens januar var aldeles hård ved de danske aktier, starter februar anderledes godt med bred fremgang i C20 Cap-indekset anført af A.P. Møller-Mærsk og Pandora.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Mens januar var aldeles hård ved de danske aktier, starter februar anderledes godt med bred fremgang i C20 Cap-indekset anført af A.P. Møller-Mærsk og Pandora.

Investorerne lader ikke til at bekymre sig om, at de fra morgenstunden har kunnet læse et nyt svagt nøgletal fra Kina, der endnu en gang har sat spørgsmålstegn ved farten på landets vækst.

Efter kort tids handel stiger C20 Cap-indekset 1,4 pct. til 1015,26, hvilket følger i slipstrømmen på fredagens fremgang på knap 3 pct.

I toppen af eliteindekset finder man B-aktien hos Mærsk, der stiger 3 pct. til 9085 kr., uden at der er selskabsnyheder til at forklare fremgangen. I hælene på det lyseblå konglomerat finder man Pandora-aktien, som stiger 2,8 pct. til 942,50 kr., efter at Nordea har hævet kursmålet for aktien med 150 kr. til 1100 kr.

Mandag er der også fokus på Vestas, da vindmølleproducenten sent fredag kunne se konkurrenterne Gamesa og Siemens bekræfte, at man overvejer en fusion.

- Det vil få en eller anden form for afsmitning for Vestas. Det kan både være negativt og positivt. En konsolidering vil alt andet lige skabe mere prisdisciplin i sektoren, men det vil omvendt også skabe en markant større konkurrent, siger Michael Borre, aktierådgiver i Nordea.

Vestas-aktien stiger fra start 1,1 pct. til 452,90 kr. og ligger sig i midten af C20. Her finder man også ingeniørkoncernen FLSmidth, der har annonceret en servicekontrakt hos den egyptiske cementproducent Arabian Cement Company.

Prisen bliver ikke oplyst, men den samlede værdi af kontrakten må være større end 200 mio. kr., som er FLSmidths grænse for, hvornår aftalen skal ud i en fondsbørsmeddelelse. FLSmidth-aktien stiger 2,3 pct. til 245,80 kr.

I banksektoren har finanshuset Berenberg sænket kursmålet for Nordea-aktien til 84,33 kr. fra 92,45 kr. og gentaget sin købsanbefaling, skriver Bloomberg. Nordea-aktien falder 0,3 pct. til 68,60 kr.

Fra det amerikanske får GN Store Nord nyt i form af regnskabet fra selskabet Plantronics, som man konkurrerer med inden for blandt andet salg af headsets. GN-aktien stiger 1,3 pct. til 130,10 kr.

Uden for C20-indekset er der en smule fokus på entreprenørkoncernen Aarsleff, da der fragår et udbytte på 30 kr. fra aktien. Aktien stiger alligevel 0,1 pct. til 2107 kr.