Aktier: Mærsk og Pandora falder til bunds i surt C20

Investorerne har tirsdag fået regnskaber fra Mærsk og Pandora, som begge lægger sig i bunden af det danske eliteindeks ved middagstid, da C20 Cap-indekset samlet falder 0,5 pct. til 1174,83.

Investorerne har tirsdag fået regnskaber fra Mærsk og Pandora, som begge lægger sig i bunden af det danske eliteindeks ved middagstid, da C20 Cap-indekset samlet falder 0,5 pct. til 1174,83. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nederst i indekset ligger Mærsk, hvis B-aktie dykker med 4,2 pct. til 11.570 kr. Det følger efter et regnskab for tredje kvartal, der på grund af store nedskrivninger i rigselskabet Maersk Drilling, som er ved at blive solgt, kastede et underskud af sig.

I perioden fik Mærsk et underskud på 1539 mio. dollar efter skat, men før minoriteter. Det var samtidig ringere end det plus på 388 mio. dollar, som analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde regnet med - dog med relativt store udsving i estimaterne og uden at tage højde for nedskrivningerne.

»Når vi ser på resultatet, så ligger det under, hvad markedet havde ventet. Der er en række forhold, som gør, at resultatet ikke helt lever op til det, markedet havde regnet med.«

»Man sænker også forventningerne til helåret, så et fald på 4 til 5 pct. er egentlig en meget fair reaktion på det resultat,« siger chefhandler Mads Zink fra Danske Bank.

For 2017 venter Mærsk nu blot »et overskud« i det underliggende resultat, hvor prognosen tidligere var et resultat på mere end de 0,7 mia. dollar, der blev tjent i 2016.

PANDORA VENDER FRA PLUS TIL MINUS

Også Pandora har benyttet tirsdagens kvartalsregnskab til at justere en smule i sine forventninger til 2017, da smykkeselskabet nu venter en omsætning i den lave ende af det oprindelige forventningsinterval på 23-24 mia. kr.

Det sker oven på et tredje kvartal, hvor Pandora leverede lidt bedre end ventet på toplinjen, mens bundlinjen omvendt kom en smule svagere ud end ventet med et plus på 1366 mio. kr. efter skat mod analytikernes estimat på 1398 mio. kr.

»Der har været en pæn frygt for, at det var et svagt tredje kvartal. Der er mange, der har været nervøse for, hvordan det var gået Pandora i tredje kvartal. Vi har også set mange hedgefonde, der har været nervøse og »shortet« aktien. Så man kan sige, at de kommer ud med et kvartalsresultat, som faktisk ser ganske pænt ud,« siger Mads Zink.

Efter fremlæggelsen af regnskabet steg Pandora-aktien mere end 1 pct., men i løbet af formiddagen er aktien vendt rundt og ligger omkring middagstid 3,2 pct. lavere til 573,50 kr. Det placerer aktien lige over Mærsk.

VESTAS FALDER PÅ USIKKERHED

Vendes blikket bort fra de regnskabsaktuelle virksomheder, så ligger Vestas-aktien med i bunden af tirsdagens marked, da vindmølleproducenten falder 3 pct. til 510,50 kr.

Selskabet, der fremlægger regnskab torsdag, har de seneste dage svinget en del. Den primære årsag har været sidste uges udspil til en skattereform i USA, som lægger op til en kraftig reduktion af værdien af den vigtige amerikanske støtteordning, PTC, til vindenergi. Det vil være skidt nyt for Vestas og andre producenter i den amerikanske vindmølleindustri.

»I bund og grund er der kommet ekstra usikkerhed ind på grund af de ting, der sker i USA med hensyn til støtteordningen, og om den kan blive udfaset tidligere, eller om der kan komme et nyt forslag, som har større sandsynlighed for at blive stemt igennem Senatet.«

»Men bare det at der er usikkerhed omkring aktien, det er ikke noget, som aktiemarkedet bryder sig om lige for tiden,« siger Mads Zink.

I relation til Vestas kan det også spille ind, at den tysk-spanske konkurrent Siemens Gamesa mandag aften præsenterede lidt svage forventninger til næste år og i samme forbindelse annoncerede 6000 fyringer som led i en stor omstrukturering.

Uden for C20 Cap er der tirsdag regnskaber fra Bioporto, Hvidbjerg Bank, Totalbanken og AaB. Desuden er G4S på banen med sin seneste kvartalsopdatering, og den får en hård medfart af markedet med et fald på 7,6 pct. til 22,38 kr.

G4S venter i år en organisk vækst på 3-4 pct., og det er ifølge Financial Times under markedets forventninger, som inden regnskabet lød på 4,6 pct.

/ritzau/FINANS