Aktier: Mærsk og Genmab tager bunden i nervøst marked

Der er brede fald på det danske aktiemarked torsdag, hvor investorerne sælger ud af aktierne frem mod den britiske afstemning om EU-medlemskab om præcis en uge.

C20 Cap-indekset dykker 1,5 pct. ved 11.15-tiden, hvor A.P. Møller-Mærsk og Genmab tager de hårdeste kursstryg, efter at der onsdag var et tiltrængt comeback til de danske aktier efter fem dages fald på stribe.

- Der bliver igen taget risiko ud af markedet frem mod den britiske EU-afstemning torsdag, og det er det samme billede, som vi har set de seneste dage. Der er stor usikkerhed omkring resultatet, og i sådan en situation vil man ikke have for meget risiko ind på bøgerne, siger Mikkel Duus-Hansen, aktieanalytiker i Spar Nord.

- Jeg ligger ikke så meget i, at markedet skulle stige i går. Det er meget naturligt, at markedet retter sig efter mange dage med fald, siger Mikkel Duus-Hansen.

Der kommer løbende nye meningsmålinger om resultatet ved afstemningen, hvor mange økonomer har spået, at et nej vil gå ud over væksten i Europa. Seneste nyt er, at bookmakeren Betfair melder om 65 pct. chance for en forbliven i EU. Senere torsdag vil der komme nye meningsmålinger, som kan påvirke stemningen på aktiemarkedet.

I bunden af C20 Cap-indekset ligger biotekselskabet Genmab, der falder 3,1 pct. til 1074 kr., men dog fortsat er den klart bedste præsterende aktie i indekset med en fremgang på omkring 17 pct. i år.

På de nederste pladser finder man også A.P. Møller-Mærsk, der kan notere et fald i olieprisen på omkring 2 pct. siden onsdag eftermiddag. B-aktien dykker 2,7 pct. til 7820 kr.

Der er også fokus på Nordea, som laver en større ændring af organisationen, som betyder, at der møbleres godt og grundigt rundt på flere divisioner. Retail Banking deles op i to forretningsområder, Personal Banking og Commercial & Business Banking.

Thomas Eskildsen, der er analytiker i Jyske Bank, mener, at det er positivt med ændringerne set gennem aktionærernes briller.

- Det giver mere fokus på privatkunde- og erhvervskundesegmentet, og det er derfor positivt, siger han.

Inden nyheden kom frem, fik Nordea hævet anbefalingen af schweiziske UBS til "køb" fra "neutral". Nordea-aktien falder 1 pct. til 59,15 kr.

CHR. HANSEN GLIMTER ALENE

19 ud af 20 aktier i C20 falder, men i toppen glimter ingredienskoncernen Chr. Hansen. Aktien stiger 2,5 pct. til 407,10 kr., efter at investeringsbanken Carnegie har løftet anbefaling til "køb" fra "hold".

TDC-aktien har også været under lup - dog hos finanshuset Kepler Chevreux - som har indledt dækning med en købsanbefaling og et kursmål 40 kr. Aktien falder dog alligevel 1,5 pct. til 30,27 kr.

I en anden afdeling har svenske SEB indledt dækning af Dong-aktien med en salgsanbefaling og et kursmål på 250 kr. Aktien, der i sidste uge blev noteret i kurs 235 kr., ligger lige præcis i 250 kr. efter et fald på 1,4 pct. torsdag.

INTERMAIL MED NY CHEF

Blandt de mindre selskaber på fondsbørsen har der været nyt fra Intermail, der blandt laver konvolutter og markedsføring, da selskabet har sagt farvel til topchef Jens Knudsen.

- Vi synes, Jens har gjort det rigtigt godt inden for det digitale område, vi skal have nogle bredere kompetencer ind, og i stedet for bare at sidde på hænderne, så handler vi, siger bestyrelsesformand N.E. Nielsen.

Intermail-aktien er ikke handlet torsdag.