Aktier: Mærsk og Genmab i fokus i roligt mandagsmarked

Rekorder på Wall Street og gode takter på børserne i Asien kombineret med svagt positive futurespriser tyder på en positiv åbning på det danske aktiemarked mandag, hvor Mærsk og Genmab kan løbe med opmærksomheden.

Traders work on the floor of the New York Stock Exchange (NYSE) in New York, U.S., December 1, 2017. REUTERS/Brendan McDermid Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det amerikanske S&P 500-indeks steg yderligere en smule efter dansk børslukketid fredag. De amerikanske futures ligger desuden en anelse højere mandag morgen, mens den tyske DAX-futures lægger ud med en stigning på 0,2 pct.

Det tyder på, at der også er små stigninger i vente, når handlen på det danske aktiemarked starter mandag morgen. Dermed ser indekset ud til at fortsætte de positive takter fra fredag, hvor C20 Cap-indekset sluttede med et plus på 1,0 pct. i indeks 1126,08.

MÆRSK SÆLGER MERCOSUL

A.P. Møller-Mærsk har som led i Maersk Lines overtagelse af Hamburg Süd solgt sit brasilianske cabotage- og feederrederi Mercosul til den franske konkurrent CMA CGM. Parterne er blevet enige om ikke at oplyse salgsprisen på Mercosul, der i 2016 omsatte for 128 mio. dollar.

Mærsk må i øvrigt leve med stadig at have Moodys sabel hængende over sig. Ratinginstituttet holder fortsat nøje øje med A.P. Møller-Mærsk og overvejer at sænke den danske rederikoncerns kreditvurdering.

Det fortæller kreditvurderingsbureauet i en meddelelse fredag. Mærsk fik sat sin karakter, som i øjeblikket er på Baa2, under negativt opsyn i august af både Moodys og konkurrenten Standard & Poors oven på salget af Maersk Oil til franske Total.

»Forlængelsen af gennemsynet af ratingen afspejler den løbende usikkerhed med henblik på brugen af provenuet fra Total-aktierne.«

»Derudover er salget af Maersk Oil ikke lukket endnu, og adskillelsen af Maersk Drilling og Maersk Supply Service udestår fortsat,« udtaler Maria Maslovsky, Mærsk-analytiker hos Moody's.

B-aktien faldt 1,8 pct. til 10.630 kr. fredag.

GENMAB AFHOLDER FORSKNINGSDAG

Mandag holder investorerne også øje med Genmab, der holder forsknings- og udviklingsdag i Atlanta klokken 20 lokal tid - det vil sige klokken 2 natten til tirsdag dansk tid.

På mødet vil Genmab præsentere data for studier med Darzalex, som fremlægges i forbindelse med kræftkonferencen, der løber fra den 9. til den 12. december, og som er arrangeret af American Society of Hematology. Desuden vil Genmabs øvrige lægemiddelkandidater blive drøftet.

Fredag endte Genmab-aktien 2,5 pct. til 1194 kr.

REGNSKAB FRA TK DEVELOP

Dagen byder også på et regnskab fra TK Development, der tjener sine penge på at udvikle og eje ejendomme. Selskabet fremlægger regnskabstal for tredje kvartal af 2017/18.

I det seneste regnskab udløste et forsinket projekt og meromkostninger til et projekt i Køge i forbindelse med en entreprenørkonkurs en nedjustering, og selskabet venter nu et overskud før skat på 50-60 mio. kr. mod tidligere 100-120 mio. kr.

Aktien lukkede 3,1 pct. højere fredag i 8,35 kr.

Der kan også falde en smule opmærksomhed af til Brøndby, der i weekenden meddelte, at fodboldklubben har forlænget kontrakten med cheftræner Alexander Zorniger. Aftalen løber nu til og med 30. juni 2020.

Fredag endte aktien uændret i 0,815 kr.

Topdanmark-aktien kan ligeledes komme til at rykke en smule på sig, efter at Barclays har løftet kursmålet for aktien til 266 kr. fra 208 kr., mens anbefalingen "ligevægt" fastholdes. Det viser data fra Bloomberg News.

Forsikringsaktien lukkede fredag i 268,39 kr. efter en lille stigning på 0,2 pct.