Aktier: Mærsk og FLSmidth kan få opmærksomhed

FLSmidth og A.P. Møller-Mærsk kan få opmærksomhed senere torsdag, men vil ligesom det øvrige aktiemarked næppe røre meget på sig fra åbningen.

For dels vil investorerne formentlig holde sig på sidelinjen op til Den Europæiske Centralbanks rentemøde i eftermiddag, dels har de amerikanske aktier ikke gjort særligt meget væsen af sig, siden de danske handlere slukkede for deres skærme i går.

Wall Street noterede godt nok mindre stigninger efter dansk børslukketid, men S&P-futuren falder med 0,3 pct. torsdag morgen, hvilket alt i alt varsler status quo for det danske marked.

Det toneangivende C20 Cap-indeks sluttede onsdag også praktisk taget uændret. Facit blev et plus på 0,02 pct. til 1054,70.

OPEC-møde

Ud over rentemødet i ECB, der ikke ventes at føre til rentejusteringer, vil aktiemarkedet skele til Wien, hvor 13 olieministre i Organisationen af Olieeksporterende Lande (Opec) mødes til deres ordinære halvårlige møde. Udfaldet af mødet kan muligvis påvirke olieprisen, som fortsat er på et lavt niveau.

Herhjemme kan det få indflydelse på A.P. Møller-Mærsk, hvis aktie i høj grad er påvirket af udviklingen i olieprisen. Onsdag steg B-aktien i Mærsk med 0,3 pct. til 8640 kr.

A.P. Møller-Mærsk er begyndt at svinge sparekniven i APM Terminals, selv om divisionen er mindre ramt af svære markeder end de andre store grene A.P. Møller-Mærsk.

»Vi skal spare 100 mio. dollar mere på driften af vores terminaler og forretninger inde i landene. Til det formål har vi intet mindre end 1280 initiativer i gang fordelt på vores globale portefølje,« siger APM Terminals-direktør Kim Fejfer til Ritzau Finans.

FLSmidths kollega gør status

FLSmidths peer amerikanske Joy Global kommer med regnskab for andet kvartal forud for børsåbningen i USA, hvilket muligvis kan påvirke den danske ingeniørkoncerns aktie.

Desuden er der i markedet spekulationer om, at FLSmidth kan være på vej ud af C20 og efter fondsbørsens snarlige opdatering vil være at finde blandt de danske sidepapirer. En anden kandidat til at ryge ud er Tryg, mens Lundbeck formentlig vil gøre comeback, skriver Børsen.

FLSmidth faldt onsdag med 1,3 pct. til 237,80 kr. Tryg faldt 1,1 pct. til 130,40 kr., og Lundbeck tabte 0,8 pct. til 261 kr.

Nyt fra Genmab

Genmab fortsætter med at holde nyhedsgryden i kog.

Biotekselskabet, der er årets mest succesrige C20-aktie med en fremgang på næsten 33 pct. siden årsskiftet, har torsdag morgen annonceret, at partneren Novartis indleder fase 3 studier med Ofatumumab til behandling af sklerose. De første patienter vil blive optaget i studiet til september. Genmab, der i de kommende uger præsenterer flere fase 3-data fra studier med guldægget Daratumumab mod knoglemarvskræft, steg onsdag med 0,9 pct. til 1219 kr.

Blandt sidepapirerne kan Exiqon se frem mod, at det købstilbud, som det hollandske selskab Qiagen har fremsat, udløber ved midnat. Qiagen har tilbudt 683 mio. kr., eller hvad der svarer til 18 kr. per aktie for Exiqon, men har haft svært ved at få opbakning fra de krævede 90 pct. af aktiekapitalen. Ved udløbet af den første tilbudsperiode havde Qiagen sikret sig opbakning fra 81,37 pct. af aktionærerne.