Aktier: Mærsk og FLS trækker C25 mod fremgang igen

FLSmidth og Mærsk-aktierne trækker godt op på det danske marked tirsdag, hvor der for anden dag på stribe er fremgang til C25-indekset, der mandag overtog positionen som ledende aktieindeks herhjemme.

FLSmidth og Mærsk-aktierne trækker godt op på det danske marked tirsdag, hvor der for anden dag på stribe er fremgang til C25-indekset, der mandag overtog positionen som ledende aktieindeks herhjemme. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

Den titel blev fejret med manér, da indekset mandag gik frem med 1,5 pct., og tirsdag fortsætter den grønne bølge, om end lidt mere afdæmpet. Indekset stiger 0,3 pct. til 1142,43 ved 11.15-tiden.

Med til at trække op tirsdag er Mærsk-aktierne, der stiger efter et frasalg i Egypten, der blev annonceret sent mandag.

Det er borerigdivisionen, Maersk Drilling, der har solgt sin halvdel af Egyptian Drilling Company for 100 mio. dollar, svarende til godt 630 mio. kr., til det statsejede selskab Egyptian General Petroleum Corporation, der i forvejen ejede den anden halvdel.

Ejerandelen har været til salg siden 2013, hvor Maersk Drilling besluttede sig for at fokusere på sine kerneaktiviteter. Siden er også Drilling sat til salg, og da der ventes en aftale inden 12 måneder, regnes divisionen som ophørende i Mærsks regnskaber.

Mærsks B-aktie stiger 1,5 pct. til 10.770 kr.

Mærsk toppes dog af ingeniørkoncernen FLSmidth, der stiger med 2,6 pct. til 348,40 kr. uden større bagvedliggende nyheder som forklaring.

VESTAS TIL BUNDS

I bunden af C25-indekset er mandagens vinderaktie blandt elitepapirerne, Vestas, der blev trukket op af lettelse omkring den amerikanske skatteaftale og en stor svensk ordre.

Tirsdag trækker investorerne dog tilsyneladende nogle af stikkene hjem, og vindmølleaktien falder 1,6 pct. til 429,80 kr. efter mandagens plus på 4,2 pct.

Biotekselskabet Genmab klarer sig desuden godt, selv om investeringsbanken Carnegie har haft saksen fremme og sænket sit kursmål for aktien til 1210 kr. fra 1392 kr. Anbefalingen er fortsat i neutralt terræn på »hold«.

Aktien stiger med 1,2 pct. til 1043 kr. Inden tirsdag er den dog også faldet seks dage på stribe og med samlet 13,7 pct.

Positivt ser det også ud for ALK-Abelló, der har fået genoptaget dækning hos Danske Markets med den positive anbefaling "køb" og et kursmål på 900 kr.

ALK-aktien stiger 0,3 pct. til 738,50 kr.

H+H FORTSÆTTER FREMDRIFT EFTER OPKØB

Hvor Genmab har været inde i en periode med store kursfald, går det for tiden den anden vej for porebetonproducenten H+H International, der i sidste uge annoncerede et opkøb af Heidelbergcements tysk-schweiziske afdeling inden for calciumsilikat for 818 mio. kr.

Det fik mandag Danske Markets til at lægge en tyver oven i kursmålet for H+H, så det nu hedder 170 kr. mod tidligere 150 kr. Anbefalingen er stadig »køb«.

H+H stiger tirsdag 4,6 pct. til 136 kr. Det er fjerde dag i træk, at aktien stiger, og den har nu samlet lagt 14,3 pct. til sin værdi siden onsdag.

/ritzau/FINANS