Aktier: Mærsk og Bavarian stjæler billedet i grønt marked

Det danske aktiemarked kan åbne med små stigninger, og Mærsk kan lægge sig i toppen på en grøn torsdag, da de amerikanske aktier har været i god gænge, og futures glimter grønt.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Aktiemarkedet er præget af sommerferie, og onsdag endte C20 Cap-indekset med en stigning på 0,5 pct. til 1169 med Lundbeck, Vestas og TDC i front.

»Det er svært at forklare udsvingene i indekset generelt, men TDC rider tilsyneladende med på en positiv interesse for teleaktier i Europa«, sagde afdelingsdirektøren for aktier hos Sydbank, Ole Kjær Jensen, onsdag eftermiddag til Ritzau Finans.

Han venter, at sommerstilheden vil fortsætte en uges tid fra nu.

A.P. Møller-Mærsk har torsdag fået en solid opjustering af kursmålet af det schweiziske finanshus Credit Suisse, der fortsat ser positivt på aktien med anbefalingen "outperform". Kursmålet lyder nu på 16.078 kr. mod 14.437 kr. Mærk-aktien faldt onsdag 0,3 pct. til 13.630 kr.

Der kan også komme fokus på Bavarian Nordic, der har udvidet en samarbejdsaftale med giganten Janssen, som potentielt kan være flere milliarder værd. Bavarian-aktien faldt torsdag 0,3 pct. til 385 kr.

FLSmidth faldt med 0,8 pct. til 390 kr., men aktien kan komme i fokus, efter at ingeniørkoncernen ifølge worldcement.com sent onsdag skulle have underskrevet en kontrakt med Nepal Shalimar Private om levering af cementudstyr til en eksisterende fabrik i Nepal.

Det gik omvendt godt for Carlsberg, der steg 1,3 pct. til 695,50 kr. Bryggeriet har torsdag fået konkurrentnyt fra giganten AB Inbev, som har leveret tal for andet kvartal, der viste en organisk vækst på 5 pct. mod ventet 3,7 pct. ifølge Bloomberg.

Driftsoverskuddet, EBITDA, steg 11,8 pct. mod ventet 7,9 pct. Om Rusland, hvor Carlsberg er markedsleder, siger AB Inbev blandt andet, de står over for store makroøkonomiske udfordringer. I Kina fastholder giganten "et stærkt momentum".

Pandora steg onsdag med 0,9 pct. til 714 kr. Aktien er de seneste dage blevet kigget efter i sømmene af Carnegie - i sidste uge - JPMorgan tirsdag og Morgan Stanley onsdag. Sidste onsdag lød prisen på 660 kr. for aktien, der er heftig shortet. Ifølge analysehuset Markit er 7 pct. af aktiekapitalen shortet.

Vestas, der onsdag steg 1,7 pct. til 627 kr., har fået nyt fra konkurrenten Siemens-Gamesa, der leverede noget svage data for tredje kvartal i det skæve regnskabsår 2016/2017.

Omsætningen ved den tysk-spanske konstellation faldt med 7 pct., og driftsoverskuddet, EBIT, faldt 20 pct. til 211 mio. euro.