Aktier: Mærsk, Novo og Novozymes kan komme i fokus

En stribe analyseændringer, herunder på Mærsk, Novo Nordisk, Novozymes og Coloplast, kan torsdag komme til at sætte sit præg på den danske aktieåbning.

OBS: PRESSEBILLEDER FRA COLOPLAST. Coloplast A/S er en dansk virksomhed, der udvikler og markedsfører produkter og serviceydelser indenfor sundhedspleje. Coloplast har tre primære forretningsområder: stomi, kontinens og urologi, samt hud- og sårpleje. Fold sammen
Læs mere

Markedet ventes overordnet set at åbne fladt med en tendens til små stigninger, efter at de amerikanske aktier rettede sig en smule onsdag aften og en dollarstyrkelse har trukket markedet i Tokyo op.

Den tyske Dax-future stiger torsdag morgen med 0,2 pct. Herhjemme faldt C20 Cap onsdag for tredje dag i træk, da dyk i Novozymes og Mærsk var med til at trække indekset ned med 0,4 pct. til 1033,91.

I USA steg det brede S&P 500-indeks onsdag 0,2 pct., efter at det ved dansk børslukketid havde ligget næsten uændret, og torsdag på de asiatiske børser er der en blandet udvikling - men dog en klar stigning i Tokyo på 0,9 pct. understøttet af en styrket dollar.

- De første indikationer peger på en flad til lidt højere åbning. Vi kommer til at holde øje med, hvad Den Europæiske Centralbank (ECB) kommer med af meldinger i eftermiddag efter dagens rentemøde, siger senioraktierådgiver Lars Skovgaard Andersen fra Danske Bank til Ritzau Finans.

FOKUS PÅ ECB OG MARIO DRAGHI

På dagens rentemøde i ECB ventes den pengepolitiske kurs at blive fastholdt, men eventuelle toneskift af centralbankchef Mario Draghi på eftermiddagens pressemøde kan give anledning til reaktioner på finansmarkedet.

- Jeg ville blive overrasket, hvis der kommer ændringer, men det, der selvfølgelig er utroligt spændende, er, vi har haft bedring i økonomien, også i Europa, et stigning i inflationen, og vi har også høge og duer i Europa, siger Lars Skovgaard Andersen.

Han henviser med høgene til dem, der går ind for en strammere pengepolitisk kurs, og, duerne, der ser behov for en fortsættelse af den lempelige politik.

- Vi ved, at Mario Draghi er af den holdning, at stigningen i inflationen er baseret på, at oliepriserne stiger - det er et kortsigtet fænomen, at oliepriserne får den effekt, hvor vi ikke kan se det i lønningerne, siger Lars Skovgaard Andersen.

- Høgene siger, at det går bedre, og at vi snart bliver nødt til at nedskalere på ECBs obligationsopkøb. Hvis Draghi føler, at han med sine udmeldinger er presset til at tækkes høgene, så vil det være en meget stor overraskelse. Det er sådan noget, der kan give nogle svingninger først og fremmest i valutakurserne, tilføjer han.

STRØM AF ANALYSEÆNDRINGER

Det er i løbet af torsdag morgen strømmet ind med ændrede kursmål på og anbefalinger af nogle af de store danske aktier.

Det gælder blandt andet for Novozymes, der onsdag kom med regnskab, som investorerne først reagerede positivt på - men siden solgte ud af i stor stil, hvilket gav et kursfald i aktien på 4,7 pct. til 241,40 kr.

Novozymes kan måske revanchere sig torsdag, efter at Nykredit har hævet anbefalingen af aktien til "køb" fra "hold". J.P. Morgan fastholder efter regnskabet endvidere anbefalingen "overvægt" af aktien med et lidt højere kursmål på 253 kr. mod tidligere 240 kr.

Swedbank har også kigget Novo Nordisk efter i sømmene, og det er endt ud med, at anbefalingen af aktien er blevet hævet til "stærkt køb" fra "køb", mens kursmålet er reduceret til 325 kr. fra 375 kr. Det fremgår af data fra Bloomberg News. Novos aktie steg torsdag 0,2 pct. til 250,50 kr.

Der er ligeledes analysenyt på Coloplast, som hos HSBC har fået hævet anbefalingen til ?køb? fra ?hold?, mens kursmålet er skruet op til 555 kr. fra 500 kr. Onsdag steg Coloplasts aktie 0,8 pct. til 490,40 kr.

A.P. Møller-Mærsk havde en skidt dag onsdag, hvor Mærsk B faldt 4,3 pct. til 11.430 kr. blandt andet efter en sænket anbefaling af aktien fra UBS. Torsdag er det kommet frem, at Drewry Financial Services løfter sit kursmål for aktien til 14.000 kr. fra 10.000 kr., mens anbefalingen fastholdes på ?attraktiv?. Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Forsikringsselskabet Tryg oplyser torsdag morgen endvidere, at selskabet overtager FDM?s forsikringsportefølje, der tæller godt 20.000 medlemmer.

- Sammen skal FDM og Tryg udvikle skræddersyede produkter og fordele til organisationens forsikringskunder. Tryg ansætter derfor over 30 nye medarbejdere til at betjene de nye kunder i et dedikeret team, oplyser forsikringskoncernen.

Aktien i Tryg, der fredag kommer med regnskab for fjerde kvartal, lukkede onsdag i 135 kr.

Der kommer torsdag kvartalsregnskaber fra Brdr. Klee og Intermail.

 

/ritzau/FINANS