Aktier: Mærsk kan tage overskriften i onsdagens handel

Det bliver en travl dag for investorerne på fondsbørsen med en række regnskaber blandt andet for konglomeratet og A.P. Møller-Mærsk, der kan komme til at sætte retningen på det danske aktiemarked onsdag.

A.P. Møller-Mærsk skruer lidt op for forventningerne til 2015. Nu regner det lyseblå konglomerat med at præstere en underliggende indtjening, fraregnet særlige poster, på "omkring 4 mia. dollar". Tidligere lød forventningen på "lidt under" 4 mia. dollar. I 2014 var det sammenlignelige resultat et overskud på 4,1 mia. dollar. Det fremgår onsdag morgen af Mærsk-gruppens regnskab for første kvartal.

A.P. Møller-Mærsk faldt tirsdag med 1,2 pct. til 13.570 kr.

Ser man på det lidt større billede, indikerer udviklingen på Wall Street en positiv stemning fra start. Således er de markante rentestigninger på obligationsmarkedet sat på pause, og det har tilsyneladende medvirket til lidt mindre usikkerhed på aktiemarkederne. Futuren på det amerikanske S&P 500-indeks stiger onsdag morgen med 0,3 pct., og indikerer dermed en positiv start. Dertil kommer, at DAX-future stiger med 0,4 pct. onsdag morgen ved 8-tiden.

Også NKT Holding er kommet med regnskab før børsens åbning. Selskabet havde fremgang på såvel top- som bundlinje i første kvartal 2015. Koncernomsætningen steg til 4164 mio. kr. fra 3865 mio. kr. i første kvartal sidste år, og det operationelle EBITDA-resultat blev forbedret til 283 mio. kr. fra 254 mio. kr. året før. Resultatet før skat faldt imidlertid til 124 mio. kr. fra 136 mio. kr., mens nettoresultatet blev forbedret 4 mio. kr. til 91 mio. kr.

NKT-koncernen fastholder forventningerne til 2015 om en konsolideret organisk vækst på op til 3 pct. og en forbedret operationel EBITDA-margin (std. metalpriser) på op til 1 pct.point i forhold til 9,6 pct. realiseret i 2014.

NKT faldt tirsdag med 0,5 pct. til 421,80 kr.

Investorerne kan også skele til Genmab, der kom med regnskab efter børsens lukning tirsdag, hvor selskabet fastholder forventningerne efter første kvartal, der bød på et nettooverskud på 217,3 mio. kr. mod 98,5 mio. kr. året før. Forbedringen skyldes en tilbageførsel af 176 mio. kr., der var reserveret til udviklingen af kræftmidlet Ofatumumab. Efter at Ofatumumab-samarbejdet er overført fra GSK til Novartis skal Genmab som tidligere annonceret ikke længere bære disse omkostninger.

Bavarian Nordic kan også komme i fokus efter foreløbige fase 1 resultater med prime-boost forsøgsvaccinen mod Ebola, der kombinerer Bavarian Nordics MVA-BN Filo vaccine med AdVac-vaccinen fra Janssen Pharmaceutical Companies. Data blev tirsdag blev præsenteret af Janssen på et møde i den amerikanske lægemiddelstyrelse (FDA) som led i diskussioner omkring udviklingen og godkendelsen af ebolavacciner.

Bavarian steg tirsdag med 2,3 pct. til 529,50 kr.

Der kan også komme fokus på Carlsberg, der kom med regnskab for årets første tre måneder tirsdag, hvor aktien faldt med 4,7 pct. til 608 kr. Aktien har blandt andet fået løftet sit kursmål af børshuset Nomura med 50 kr. til 600 kr.

Der kommer også kvartalstal fra Monberg & Thorsen, der tirsdag lå uændret i 339 kr., Højgaard Holding, der steg tirsdag med 0,9 pct. til 287,50 kr. og Torm, der steg med 15,9 pct. til 0,65 kr.

/ritzau/FINANS

 

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk