Aktier: Mærsk kan blive offer for faldende oliepriser

Foto: CLAUS FISKER. Et af de selskaber, der kan blive trykket af, at oliepriserne fortsat kører nedad, er A.P. Møller-Mærsk.
Læs mere
Fold sammen

Torsdagens mismod på det danske aktiemarked kan meget vel fortsætte fredag morgen - om end formentlig i en noget lettere grad.

I hvert fald trækker faldende oliepriser ned, mens investorerne fortsat synes usikre om en stribe faktorer de kommende dage og på lidt længere sigt.

Weekendens G20-møde og mødet mellem præsident Donald Trump og hans kolleger fra ikke mindst Rusland og Kina skaber nervøsitet, og samtidig er der også stadig geopolitiske spændinger i luften i forhold til situationen i og omkring Nordkorea.

Endelig venter investorerne med spænding på fredag eftermiddags amerikanske jobrapport for juni, efter at torsdagens forløber - den private ADP-rapport - skuffede gevaldigt.

Futures for det tyske DAX-indeks indikerer omkring tre kvarter før åbningen herhjemme en marginalt negativ start, og dermed kan nedturen også fortsætte for det hjemlige C20 Cap-indeks, der torsdag faldt 0,8 pct. til 1150,93 med kun Dong Energy og FLSmidth i begrænsede plusser.

Udsvingene ser dog ud til at blive ganske begrænsede fra handelsstart.

MÆRSK FORTSAT UNDER TRYK

Et af de selskaber, der kan blive trykket af, at oliepriserne fortsat kører nedad, er A.P. Møller-Mærsk. Priserne på det sorte guld steg ellers pænt umiddelbart efter dansk lukketid, da en statistik viste et overraskende stort fald i de amerikanske lagre.

Siden har mere statistik dog vist, at den amerikanske skiferproduktion fortsat er stigende, mens Opec-landenes eksport fortsat er i fremgang trods håndslagene om at sænke udbuddet for at understøtte priserne.

Derudover har Mærsk oplyst, at selskabet fortsat ikke har det fulde overblik over konsekvenserne af det hackerangreb, der i sidste uge lammede selskabets it-systemer. Torsdag kom det dog frem, at alle kritiske systemer nu igen er oppe at køre.

Endelig ventes der også fredag nye tal for udviklingen i spotpriserne på containerfragt, som kan få en betydning.

Mærsks B-aktie faldt torsdag 0,1 pct. til 13.120 kr. og slap dermed nådigt i et ellers gennemgående negativt marked.

SMÅ KURSMÅLSÆNDRINGER

Investorer med hang til Carlsberg-aktier kan notere sig, at den amerikanske storbank JPMorgan har løftet sit kursmål for bryggeriaktien til 560 kr. fra 530 kr.

Anbefalingen er dog fortsat i negativt terræn på "undervægt", fremgår det af data fra Bloomberg News.

Carlsberg faldt torsdag 1,7 pct. til 678 kr.

Deutsche Bank har desuden sænket sit kursmål for medicinalselskabet Novo Nordisk til 310 kr. fra 327 kr.

Novo Nordisk-aktien satte sig torsdag 0,8 pct. til 274,80 kr.

Opmærksomhed er der også fortsat omkring Nets, der har tiltrukket sig en masse købsinteresse og med hastige skridt nærmer sig rekordterritorium for aktien, der - uheldigvis for selskabet og dets aktionærer - er lig med noteringskursen på 150 kr.

Nets er steget hele seks handelsdage på stribe, og torsdag var fremgangen på 0,5 pct. til 148,30 kr.