Aktier: Mærsk igen i fokus

A.P.Møller-Mærsk tiltrækker sig igen i dag stor opmærksomhed, men det er rederiet Torm, der løber med dagens højeste stigning.

Ellers har der været uens udvikling i C20-indekset i løbet af dagen, men indekset ligger omkring klokken 15.00 med et marginalt fald.

Torm har i dag annonceret, at de dropper det planlagte aktietilbagekøbsprogram til en værdi af 2 mia. kr. Tilbagekøbsprogrammet vil indskrænke rederiets handlefrihed i tre måneder, og man ønsker fra ledelsens side at have rig mulighed for at handle. Dertil kommer tekniske problemer i forhold til de afledte dollar omregnede værdipapirer selskabet har noteret på Nasdaq. Selskabet vil i stedet udbetale 2 mia. kr. i ekstraordinært udbytte senere på året såfremt det bliver vedtaget. Aktien stiger i dag 2,27 pct. til 225,50.

A.P.Møller-Mærsk værftet, Lindø, har indgået en aftale med det engelske EPIC Shipping om levering af 6 ro-ro skibe. Dette skulle fjerne enhver tvivl om værftets konkurrencedygtighed siger finansdirektør Peter Jann Nielsen til RB-Børsen. Ordren betyder værftet har arbejde til 600 mand indtil 2010. Der er også godt nyt fra APM Terminals. Som skal drive den ene af to nye terminaler i Rotterdam. A.P.Møller-Mærsk-aktierne stiger i dag med henholdsvis 0,14 pct. for a-aktierne og 0,84 pct. for b-aktierne, hvilket giver kurs 70.300,00 og 72.200,00.

Daniscos store tyske konkurrent, Südzuckers omsætning for første kvartal faldt pga. EU's sukker kvoter hele 90 pct. Det forventes at gå samme vej for Danisco, aktien falder dog kun 0,48 pct. til kurs 416,00.

Danske Bank, William Demant og Vestas, er tre andre aktier, der klarer sig godt i markedet i dag. Dankse Bank stiger 1,08 pct., men William Demant og Vestas stiger henholdsvis 0,74 pct. og 0,40 pct.

Medicinalgiganterne Lundbeck og Novo Nordisk klarer sig begge dårligt i dagens marked. Lundbeck falder med 1,58 pct. og Novo med 0,99 pct. C20 indekset der ligger og svinger frem og tilbage over 0, er i skrivende stund faldet 0,01 pct. til 500,64.