Aktier: Mærsk i toppen af positivt C20 - TDC i rødt

Der var onsdag morgen positive takter fra start i det danske C20 Cap-indeks, hvor Mærsk-aktierne straks placerede sig i toppen af eliteindekset.

A.P. Møller Mærsk holder onsdag kapitalmarkedsdag, hvor investorerne især vil holde godt øje med nyt om containerforretningen Mærsk Line. Onsdag stiger B-aktien 2,48 pct. til 11.130 kr. Mærks' B-aktie faldt tirsdag 0,6 pct. til 10.900 kr.

FLSmidth følger også med i toppen af eliteindekset med en stigning på 2,18 pct. til kurs 248,50 kr. Selskabet fik onsdag morgen hævet anbefalingen af storbanken HSBC til "hold" fra "reducer". HSBC løftede desuden kursmålet til 265 kr. fra 235 kr. Samtidigt sænkede UBS kursmålet for aktien til 215 kr. fra 255 kr. UBS fastholder anbefalingen "sælg". FLSmidth steg tirsdag 2,4 pct. til 243,20 kr.

TDC, der rygtes at være på vej til at købe den svenske kabeloperatør, Com Hem., er den eneste aktie i C20 Cap-indekset, som falder fra start. Aktien falder 1 pct. til 41,05 kr. Den danske telekoncern har haft samtaler med det svenske selskab over de seneste måneder. Der er dog endnu ikke indgået en aftale, lyder det.

Senioranalytiker hos Sydbank, Morten Imsgard, vurderer, at det er usandsynligt, at TDC erhverver den svenske kabeloperatør.

- TDC er i en situation, hvor et køb finansielt vil presse selskabet, siger han til Ritzau Finans. Han finder det på den baggrund usandsynligt, men udelukker det ikke helt.

- Det er min vurdering, at TDC skal ud at bede aktionærerne om penge i form af en aktieemission, hvis et køb skal gennemføres, og det vil nok komme som et chok for mange aktionærer, vurderer han.

Onsdag kom modekoncernen Stylepit med regnskab for fjerde kvartal i det forskudte regnskabsår. Netbutikken, der tidligere hed Smart Guy, venter for hele regnskabsåret en omsætning på 360 mio. kr. samt et driftsunderskud på EBITDA-niveau på 28 mio. kr.

Selskabet realiserede for hele året en omsætning på 364,2 mio. kr. og et EBITDA-underskud på 30,2 mio. kr. Stylepit leverede for året et nettounderskud 52,6 mio. kr. Onsdag morgen bliver modekoncernen belønnet for regnskabet, og aktien stiger 2,74 pct. til 0,23 kr.

Zealand Pharma fik onsdag morgen hævet kursmålet af finanshuset Jefferies til 180 kr. fra 145 kr. Banken fastholder anbefalingen "køb". Zealand Pharma faldt tirsdag beskedne 0,4 pct. til 120,50 kr., men aktien rejser sig i onsdagens handel med en stigning på 6,2 pct. til 128,00 kr.

Tirsdag faldt der dom i sagen om kursmanipulation med Parken-aktien, og op til offentliggørelsen af dommen var handlen med aktierne suspenderet. De to tidligere Parken-topfolk Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup endte begge med at blive kendt skyldige for kursmanipulation.

Oveni dommen fik Parken en bøde på 1 mio. kr., og i en fondsbørsmeddelelse skrev selskabet, at det ville overveje, hvorvidt dommen skal ankes til Østre Landsret. Onsdag morgen er aktien igen i handel. Den falder 3,57 pct. til 54,00 kr.