Aktier: Mærsk i top og Vestas i bund

Mærsk åbner i toppen og Vestas i bunden i tirsdagens aktiemarked, der som ventet efter mandagens fest starter forsigtigt, men positivt ud. Godt ti minutter efter åbningen er der ikke bevægelser over 1 pct. hverken op eller ned.

Mærsk åbner i toppen og Vestas i bunden i tirsdagens aktiemarked, der som ventet efter mandagens fest starter forsigtigt, men positivt ud. Godt ti minutter efter åbningen er der ikke bevægelser over 1 pct. hverken op eller ned. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

Det danske C25-indeks stiger med 0,2 pct. til 1141,63.

VESTAS FALDER LIDT

Vestas afventer udfaldet af skattereformen i USA. Aktien steg mandag 4 pct., men åbner tirsdag med et fald på 0,9 pct. i 433 kr. Den amerikanske vindmølleforening, AWEA, vurderer, at aftalen vil tillade fortsat vækst i den amerikanske vindsektor og yderligere investeringer.

Forslaget, der ventes at blive stemt igennem af de to kamre i Kongressen i denne uge, lægger op til at bevare den udfasning af skattelettelser for vindenergi gennem 2019, som blev besluttet i 2015. Tirsdag stemmes i Repræsentanternes Hus og onsdag i Senatet.

Der hersker stadig usikkerhed om reformens gennemførelse. Specielt senatsafstemningen onsdag kan blive udfordrende, selv om det fælles skatteudspil ligger tættere op ad Senatets oprindelige udspil, da Republikanerne har et svagere flertal i Senatet.

Vestas bekræftede også mandag en vindmølleordre på 357 megawatt (MW), som kunden OX2 tidligere mandag annoncerede.

MÆRSK TIL TOPS EFTER LILLE FRASALG

A.P. Møller-Mærsk ligger i toppen med en stigning for B-aktien på 0,8 pct. til 10.690 kr. Mandag kom det frem, at Maersk Drilling har solgt sin halvdel af Egyptian Drilling Company for 100 mio. dollar, eller 631 mio. kr. kontant, til statsejede Egyptian General Petroleum Corporation.

Blandt sidepapirerne er der tirsdag fortsat positiv opmærksomhed om H+H International, der fredag annoncerede selskabets køb af en lille bid af cementgiganten Heidelbergcement for 818 mio. kr. Aktien er nu steget fire dage i streg. Tirsdag stiger den 1,2 pct. til 131,50 kr. - til det højeste niveau siden 2009.

TO ÅRSREGNSKABER PÅ VEJ

Fra fondsbørsens yderkant leverer Intermail og Roblon årsregnskaber.

Intermail er ikke handlet endnu tirsdag. Mandag lukkede den med et fald på 9 pct. i 7,10 kr. Roblon stiger tirsdag 0,4 pct. til 355 kr.

Intermail venter en koncernomsætning på 250-265 mio. kr. og et EBITDA-resultat på 10-14 mio. kr. Derudover venter selskabet et EBIT før særlige poster i niveauet minus 5 mio. kr. til minus 3 mio. og et underskud før skat på 13-15 mio. kr.

Roblon venter et overskud før skat i niveauet 22,5 mio. kr. for de fortsættende aktiviteter, og en omsætning i niveauet 290 mio. kr. fastholdes.

/ritzau/FINANS