Aktier: Mærsk i fortsat fokus i rødt marked

Den gode sensommerstemning på børsen herhjemme onsdag ser ud til at blive markant mere afdæmpet torsdag

Læs mere
Fold sammen

Den gode sensommerstemning på børsen herhjemme onsdag ser ud til at blive markant mere afdæmpet torsdag, hvor der der vil være fokus på Novo Nordisk, der har fået sænket sit kursmål, og A.P. Møller-Mærsk, hvis investorer skal fordøje analyser fra onsdagens kapitalmarkedsdag.

De asiatiske aktiebørser var onsdag præget af store stigninger, men torsdag er billedet vendt på hovedet. Japans Topix- og Nikkei-indeks dykker henholdsvis 1,9 og 2,5 pct., mens Shanghai-børsen i Kina falder 0,8 pct. fra morgenstunden.

Samtidig peger futures for det tyske DAX-indeks nedad med 1 pct., og Michael Borre, chefaktiespecialist i Nordea, vurderer, at det danske aktiemarked skal samme vej fra børsåbningen.

A.P. Møller-Mærsk kan i dagens handel tiltrække sig mere opmærksomhed i kølvandet på onsdagens kapitalmarkedsdag. Selv om der ikke var afgørende nyt fra det danske konglomerat, var nyhederne helt klart til den positive side, vurderer Michael Borre.

- Selv om kapitalmarkedsdagen onsdag fik aktien til at stige, kan den fortsat have effekt torsdag, hvor de institutionelle investorer skal tygge sig igennem analyserne og drage konklusioner om, hvorvidt der er kommet noget nyt, siger Michael Borre til Ritzau Finans og peger på Maersk Lines øgede effektivitet i et ellers presset containermarked som et af de store lyspunkter.

Mærsks B-aktie steg onsdag med 3,2 pct. til 11.250 kr.

Der kan komme fokus på Novo Nordisk, som har fået sænket sit kursmål af finanshuset Jefferies til 410 kr. fra 440 kr. Omvendt har SAS fået hævet sin anbefaling af Swedbank til "neutral" fra tidligere "reducer".

Novo Nordisk endte onsdagens handel 1,3 pct. højere i 376,10 kr., mens SAS-aktien lettede med 0,8 pct. til 12,20 kr.

På regnskabsfronten kommer Harboes Bryggeri med tal for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2015/16. Harboes steg med 1 pct. til 100,50 kr. onsdag.

Rampelyset kan også blive rettet mod den danske ingeniørkoncern FLSmidth som efter nogle hårde dage fik medvind af en russisk ordre til en værdi af 600 mio. kr. på ingeniørarbejde og levering af udstyr til et anlæg i det østlige Sibirien. Den ordre blev præsenteret onsdag, men kan stadig give fokus til FLSmidth torsdag. Aktien sluttede onsdagen 1,2 pct. højere i 246 kr.

Ud på eftermiddagen kommer der en række nøgletal fra USA, herunder ugentlige ledighedstal og statistik for udviklingen i importpriser, men det ikke nøgletal i "den tunge ende", som for alvor kan rykke markedet, med mindre der kommer store overraskelser, vurderer Michael Borre.

Kl. 16 i eftermiddag vil investorernes opmærksomhed for en stund blive rettet mod Danmarks Nationalbank. Endnu en gang vil der blive spekuleret i, hvorvidt Nationalbanken beslutter at hæve renten. Tal fra pengeinstitutternes overskudslikviditet indikerer fortsat intervention med henblik på at styrke kronen, men hvorvidt renten hæves er usikkert.