Aktier: Mærsk i fokus efter positiv analyse

A.P. Møller-Mærsk kan få positiv opmærksomhed fra åbningen på det danske aktiemarked tirsdag, efter at storbanken HSBC har indledt dækning af aktien med en positiv anbefaling og et kursmål pænt over den nuværende kurs.

Stockfoto: A.P. Møller-Mærsk kan få positiv opmærksomhed fra åbningen på det danske aktiemarked tirsdag, efter at storbanken HSBC har indledt dækning af aktien med en positiv anbefaling og et kursmål pænt over den nuværende kurs. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jirapong Manustrong

Markedstendenserne er overordnet set lidt blandede tirsdag morgen. De amerikanske aktiebørser rettede sig lidt efter dansk børslukketid mandag aften, men futures på de amerikanske indeks peger omvendt lidt ned her til morgen.

Det japanske aktiemarked ligger i rødt tirsdag, hvor det følger mandagens fald i USA og Europa. Herhjemme startede C20 Cap-indekset mandag ugen, måneden og kvartalet med et fald på 0,9 pct. til 1070,51.

»Her til morgen ligger de amerikanske aktiefutures i et minus, og en del tyder på, at aktiemarkederne i Europa vil åbne næsten uændret op«, skriver Sydbank i sin morgenberetning.

Den tyske DAX-future ligger en lille time før åbningen til et fald på 0,3 pct.

Herhjemme bidrog Mærsk-aktierne til mandagens nedtur med fald i selskabets A- og B-aktie på 1,9 og 1,0 pct. til henholdsvis kurs 11.040 kr. og 11.460 kr. Tirsdag kan de muligvis finde støtte i en positiv analyse fra HSBC, der efter nogle års pause har indledt dækning af aktierne med en købsanbefaling. Storbanken sætter et kursmål på 13.300 kr. ifølge data fra Bloomberg News.

GENMAB FÅR SÆNKET ANBEFALING

Genmab var mandag for anden børsdag i træk en klods om benet, da aktien faldt med 5,9 pct. til 1264 kr. Nedturen begyndte fredag, efter at det kom frem, at Genmab og partneren Janssen droppede at udvikle kræftmidlet Darzalex som solobehandling i lymfekræftformen non-Hodgkin lymfom (NHL).

Tirsdag er det fremme, at Deutsche Bank har sænket sin anbefaling til "hold" fra "køb". Kursmålet er endvidere blevet barberet ned til 1480 kr. fra tidligere 1380 kr.

»Dagen byder på detailsalg for euroområdet i februar, og USA kommer med nye tal for handelsbalance og fabriksordrer i februar. Herhjemme modtager vi opgørelsen af valutareserven i marts«, opremser Handelsbanken i en kommentar.

FOKUS PÅ TRUMPS MØDE MED XI

På finansmarkedet ses der med spænding endvidere frem til det potentielt anspændte to dage lange møde mellem USA's præsident, Donald Trump, og den kinesiske præsident, Xi Jinping, der indledes torsdag.

»Mødet mellem Trump og Xi vil få »behørig« indflydelse på de asiatiske markeder, og jeg ville ikke blive overrasket, hvis markedsdeltagerne vælger at stå på sidelinjen, indtil begivenhederne er overstået«, vurderer markedsstrateg Jingyi Pan fra IG i Singapore i et notat ifølge Reuters.

Selskabsspecifikt kan der endvidere komme opmærksomhed om William Demant, hvis nye topchef, Søren Nielsen, i et interview til Jyllands-Posten siger, at selskabet er klar til nye opkøb, hvis den rigtige mulighed viser sig. Mandag faldt William Demants aktie med 0,4 pct. til 145,10 kr.

Novo Nordisk, der faldt 0,3 pct. til 238,90 kr., har desuden fået skåret kursmålet til 305 kr. fra 315 kr. af Nordea. Anbefalingen er stadig »køb«.