Aktier: Mærsk hyppet til tops af amerikansk anbefaling

Mærsk-aktierne sejler forrest på det danske aktiemarked torsdag takket være en gunstig anbefaling fra amerikansk side.

Læs mere
Fold sammen

ISS nyder også godt af en analytikers rosende ord, mens Nordeas halvårsregnskab har en positiv effekt på bankaktien.

Samlet set er der også god stemning i markedet, og efter 20 minutters handel stiger hver eneste aktie i C20 Cap-indekset. Det bidrager til et løft på 1,1 pct. til det danske eliteindeks, der dermed ligger i 1052,58 point og er på vej mod endnu en lukkerekord - den tredje denne uge.

Det er blandt andet den græske afstemning i parlamentet i Athen sent onsdag aften, hvor den kontroversielle gældsaftale med eurozonen gik igennem, der giver kursstigninger i hele Europa.

Investorerne har dermed igen fået ro til at udse sig de bedste enkeltaktier at investere i, og ifølge amerikanske Goldman Sachs hører A.P. Møller-Mærsk til i den kategori.

Aktierne er tilføjet "conviction buy"-listen hos Goldman Sachs, som godt nok sænker sit kursmål 400 kr., men stadig sætter det til 16.100 kr. Det er dermed et kurspotentiale på 34 pct. i forhold til onsdagens lukkekurs for B-aktien i rederiet, som da også starter torsdagen med at stige 3,1 pct. til 12.420 kr. og toppe C20.

Nordens største bankkoncern, Nordea, nyder også investorernes gunst efter et halvårsregnskab, der bød på større indtjening end ventet. Især bankens rente- og gebyrindtægter viste gode takter, og nedskrivningerne var overraskende lave. Det gav alt i alt et nettooverskud på 952 mio. euro i kvartalet, hvor analytikerne havde ventet 906 mio. euro ifølge Ritzau Estimates.

- I andet kvartal ser vi igen et resultat, der er bedre end ventet, men denne gang overrasker fokusposterne positivt. Det er gebyrerne, nettorenteindtægterne, nedskrivningerne og omkostningerne. Samlet set er det et stærkt resultat fra Nordea, siger aktieanalytiker Jesper Christensen fra Alm. Brand Markets til Ritzau Finans.

Nordea-aktien stiger 2,2 pct. til 90,65 kr.

ISS er også med i toppen qua en stigning på 1,6 pct. til rekordkursen 241,20 kr. Serviceselskabet er nu under analysedækning hos Deutsche Bank, der indleder med anbefalingen "køb" og kursmålet 254 kr., skriver Bloomberg News.

TDC holder sig til gengæld nær bunden af C20 efter regnskabet fra teleselskabet 3 viste god kundetilgang hos den mindste spiller på det danske mobilmarked. 3 havde en nettotilgang på 21.000 kunder i andet kvartal, men meldte samtidig om fortsat hård konkurrence og prispres, så driftsmarginen (EBITDA) faldt til 22 pct. fra 26 pct. for et år siden. TDC-aktien holder sig lige over nulpunktet med et løft på 0,2 pct. til 52,35 kr.

Novozymes er C20's bundskraber med et marginalt løft på 0,03 pct. til 349,40 kr. Aktien har fået sænket sin anbefaling hos Bank of America til "neutral" fra tidligere "køb", fremgår det af data fra Bloomberg.

FLSmidth får senere torsdag nyt fra Sverige, hvor Atlas Copco, der også leverer produkter til minesektoren - men lidt tidligere i værdikæden end FLSmidth - kl. 11 afleverer sit regnskab for andet kvartal. I den tidligere handel starter FLS-aktien med et løft på 1,0 pct. til 316,70 kr.

/ritzau/FINANS