Aktier: Mærsk fører an blandt lutter grønne C20-aktier

Et løft af A.P. Møller-Mærsk-aktierne sikrer en pæn stigning til det danske eliteindeks på årets første handelsdag.

Foto: STEPHEN YANG

Og investorerne virker generelt til at begynde 2017 i godt humør. Samtlige danske eliteaktier ligger i positivt territorium ved middagstid. Mens Mærsks A-aktie stiger med 3,8 pct. til 11.070 kr., stiger C20 Cap med 1,6 pct.

Det er en hævet anbefaling fra det svenske finanshus SEB, der løfter Mærsk-aktierne, siger afdelingsdirektør for aktier ved Sydbank Ole Kjær Jensen.

Finanshuset anbefaler nu at købe ind af Mærsk-aktierne, rapporterer Bloomberg News. Den tidligere anbefaling var "hold". Kursmålet er i samme ombæring sat op til 13.000 kr. fra 10.000 kr.
- Vi ser en pæn start på det nye år, som blandt andet er trukket op af, at SEB har hævet Mærsk-anbefalingen til køb, siger Ole Kjær Jensen.

Flere markeder holder lukket mandag, da nytårsdag i en weekend udløser en ekstra fridag i en del lande. I Europa gælder det blandt andet i Storbritannien, mens også de amerikanske handlere kan blive hjemme en ekstra dag.

Ole Kjær Jensen peger på, at det danske marked derfor er lidt tyndt, men at et nyt år samtidig betyder nye penge i markedet.

- Vi lukkede lidt svagt i 2016, og i dag har vi nok et lidt tyndere marked, da London og også USA holder lukket. Men der er lidt nye penge i markedet, og det giver en god interesse, siger afdelingsdirektøren.

VESTAS FORTSAT I FOKUS

Vestas er også stadig i investorernes søgelys og stiger med 3,1 pct. til 473,30 kr. oven på fredagens syv ordrer til vindmø6lleproducenten.
- Vestas-aktien var i fokus sidst på året, og der er fine kommentarer til den ordreindgang, selskabet har haft i slutningen af 2016, og derfor er der også interesse for den i starten af det nye år, siger Ole Kjær Jensen.

Efter børslukketid fredag kom selskabet desuden med yderligere to ordrer til USA. Den ene var på 67 megawatt (MW) omfattende komponenter til V110-2.0 MW-møllen, og det er en kontrakt, der åbner for yderligere udviklingsmuligheder i kundens projektpipeline - både i forhold til helt nye møller og udskiftninger i bestående aktiver.

Den anden ordre var på 29 megawatt vindmøllekomponenter ligeledes til 2.0 MW-møllen, og her er der tale om en "repowering"-ordre, hvor kunden får udskiftet og opgraderet eksisterende udstyr.
Den stærke ordrestrøm sidst på året har ifølge aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank kraftigt reduceret den risiko, som var knyttet til valget af Donald Trump som USA's kommende præsident.


TDC KLARER FRISAG

Også TDC er i fokus, og aktien stiger med 0,2 pct. til 36,34 kr. Det følger, efter at telekoncernen nytårsaften ikke gjorde den bedste reklame for sin tv-udbyder, Yousee, da selskabets kunder fik sort skærm før dronningens nytårstale.

Efterfølgende har Yousee lovet kompensation til kunderne i form af en "underholdningsoplevelse".

- TDC-aktien er ikke ramt af nedbrud, hvis man kan sige det sådan. I lyset af det store fokus på Yousee klarer den sig pænt, konstaterer Ole Kjær Jensen.

Aalborg Boldspilklub (AaB) kan fortælle, at klubben har ansat Morten Wieghorst som cheftræner, efter at fodboldklubben i midten af december sagde farvel til forhenværende cheftræner Lars Søndergaard. AaB-aktien falder dog med 2,4 pct. til 0,25 kr., efter at den steg ved åbningen.