Aktier: Mærsk får topplacering i grønt C25 efter ny anbefaling

Aktierne i A.P. Møller-Mærsk har efter en anbefalingsændring lagt sig i toppen af det danske eliteindeks, der mandag starter med en stigning.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALBA VIGARAY

Mandag morgen stiger det samlede eliteindeks, C25, 0,3 pct. til 1112,77, efter at frygten for en handelskrig igen er aftaget oven på en fredelig weekend uden optrapning af retorikken.

Sidste uge var ellers præget af en stigende frygt for en global handelskrig, efter at USA's præsident, Donald Trump, torsdag aften annoncerede planer om at indføre toldtakster på en lang række varer fra Kina.

Ny anbefaling til Mærsk

A.P. Møller-Mærsk stryger til tops i C25-indekset, efter at selskabet har fået hævet anbefalingen hos finanshuset Berenberg til »hold« fra »sælg«. Kursmålet for B-aktien fastholdes på 10.000 kr., fremgår det af en analyseopdatering fra banken mandag morgen.

Mærsk-aktierne har haft det svært i 2018 indtil videre, men mandag stiger B-aktien 2,3 pct. til 9494 kr.

Pandoras investorer kunne glæde sig over en stigning på 6,3 pct. fredag, hvor forlydender om en godt sælgende smykkekollektion var med til at sende aktien i vejret.

En rundspørge, som er udarbejdet af Carnegie, viste, at flere forhandlere har meldt om, at kollektionen for foråret, der går under navnet Shine, er blevet modtaget exceptionelt godt, skrev Bloomberg News fredag.

Mandag starter smykkeaktien dog med et fald på 0,7 pct. til 642,60 kr. og ender dermed i bunden af eliteindekset.

Coloplast har fået sænket kursmålet til 557 kr. fra 585 kr. af HSBC, mens anbefalingen »hold« er fastholdt. HSBC har omvendt løftet kursmålet for GN-aktien til 240 kr. fra 223 kr., viser data fra Bloomberg News. Her lyder anbefalingen også fortsat på »hold«.

Coloplast-aktien starter med en stigning på 0,3 pct. til 501,20 kr., mens GN-aktien dykker 0,6 pct. til 212,50 kr.

William Demant Holding, der har fået løftet sin anbefaling hos HSBC til »hold« fra »reducer« og kursmålet til 195 kr .fra 153 kr., handles uændret i 222 kr.

Venter på Novo-nyt

Investorerne på det danske aktiemarked vil også have blikket rettet mod nyheder fra Novo Nordisk. Det amerikanske lægemiddelagentur, FDA, ventes nemlig at komme med en tilbagemelding vedrørende en opdatering af indlægssedlen for Novos nyeste langtidsvirkende insulin, Tresiba.

Ifølge Handelsbanken kan en opdatering af indlægssedlen gøre medicinalselskabet i stand til at markedsføre produktet direkte over for forbrugerne og skabe en efterspørgselsdrevet stigning i markedsandelen.

»Og Novo har efterfølgende bekræftet gisningerne med en udmelding om, at det i tilfælde af en stærk indlægsseddel vil overveje en markedsføringskampagne for Tresiba i stil med en relancering,« skrev Handelsbanken i et notat i sidste uge.

Novo-aktien stiger 0,3 pct. til 296,75 kr. kort efter handelsstart mandag.

Aktier handler uden ret til udbytte

Der er også nyheder blandt sidepapirerne mandag morgen.

Fast Ejendom Danmark har ansat Torben Schultz som ny administrerende direktør i selskabet, hvor han skal afløse Lars Frederiksen, der meldte sin afgang i december. Aktien er endnu ikke handlet ti minutter efter handelsstart.

Mandag fragår retten til udbytte desuden fra tre selskaber uden for C25.

Det drejer sig om Simcorp, hvor der fragår 6,5 kr. Hos Banknordik handles aktien mandag uden retten til et udbytte på 4 kr., mens Brdr. A&O Johansen handler eksklusive retten til et udbytte på 6 kr. per aktie.

Mandag starter Simcorp 1,1 pct. lavere i 408,80 kr., Banknordik dykker 1,4 pct. til 108,50 kr., mens Brd. A&O Johansens aktie endnu ikke er handlet.