Aktier: Mærsk-comeback trækker C20 Cap videre op

For tredje handelsdag i træk sigter de danske aktier mod et positivt resultat mandag, hvor særligt et comeback til Mærsk-aktierne efter fredagens nedjustering agerer slæbebåd for den samlede udvikling.

Læs mere
Fold sammen

C20 Cap-indekset stiger med 0,6 pct. til 993,15 mandag sidst på formiddagen.

Med til at skabe milde vinde over aktiemarkedet er fortsat fredagens meldinger fra den kinesiske centralbank, Peoples Bank of China, der sænkede de ledende renter samt reservekravet til landets banker i et forsøg på at understøtte den økonomiske vækst.

Den melding fulgte i kølvandet af den meget lempelige tone fra Mario Draghi, chef for Den Europæiske Centralbank (ECB). På et pressemøde efter torsdagens rentemøde i banken lagde han nemlig op til, at også ECB er parat til yderligere rentesænkninger og kvantitative lempelser, hvis det bliver nødvendigt.

Og lempelser af den karakter er vand på aktieinvestorers mølle.

- Fredagens meddelelse fra Kina kan nok stadig have noget afsmittende effekt i forhold til markederne. Også når man kobler det sammen med, at ECB i sidste uge signalerede, at den er villig til at lempe, så du har to vigtige økonomier i verden, hvor det ser ud til, at myndighederne vil være klar til at lempe, hvis der er behov for det. Det er det, aktierne godt kan lide, sagde chefaktiespecialist Michael Borre fra Nordea før åbningen til Ritzau Finans.

Med helt i toppen af C20 Cap-indekset sejler Mærsks aktier frem efter at være blevet skudt i sænk af en stor nedjustering af forventningerne fredag - bundet op på sløjere udsigter for containerrederiet Maersk Line.

Nedjusteringen har efterfølgende kostet indtil flere nedjusteringer af kursmål fra en række børshuse, og Nordea har tilmed sænket sin anbefaling til "hold" fra "køb", mens kursmålet er skåret til 10.750 kr. fra 13.000 kr.

- Det er dagen derpå i forhold til Mærsk-nedjusteringen i fredags. Det bliver ret spændende at se, hvad de forskellige analytikere vil sige. Det er fristende at hoppe på aktien nu, men det, der så bare får os til at anbefale at passe en lille smule på med at købe den nu, er, at svagheden inden for containermarkedet sagtens kan komme til at vare ved en periode, vurderer Michael Borre.

Mærsks B-aktie stiger dog - trods de sænkede kursmål - med 2,4 pct. til 10.160 kr., mens A-aktien løftes med 1,8 pct. til 9920 kr.

Den absolutte føring i eliteindekset tager biotekselskabet Genmab dog, efter at selskabet har opnået endnu en milepæl i samarbejdet med Janssen Bioteck vedrørende Duobody-teknologiplatformen. Det udløser en betaling på 3 mio. dollar, fremgår det af en meddelelse fra Genmab, hvis aktie fredag steg 1,5 pct. til 646 kr. - og mandag fortsætter op med 2,9 pct. til 664,50 kr.

Omvendt er det knap så god en dag for DSV, der falder med 0,4 pct. til 272,80 kr. mod bunden af C20 Cap. Handelsbanken har sænket sin anbefaling af aktien til "akkumuler" fra "køb", mens kursmålet er fastholdt på 290 kr.

Og Chr. Hansen, der satte rekord tre dage i træk onsdag, torsdag og fredag i sidste uge, er med i bunden af mandagens C20 Cap-indeks. Aktien falder med 0,2 pct. til 407 kr., men er fortsat steget med 12 pct. siden indgangen til sidste uge.

Blandt sidepapirerne er der positivt analytikerfokus på Rockwool. Isoleringskoncernen har fået et klap på skulderen af den britiske storbank HSBC, der har løftet sin anbefaling til "køb" fra "hold" og kursmålet med 100 kr. til 1200 kr. Rockwools B-aktie stiger med 3,2 pct. til 1070 kr.

Parken Sport & Entertainment, der handler uændret i 54 kr., er mandag aktuel med sit regnskab for tredje kvartal. For 2015 venter selskabet en omsætning på 1050 mio. kr. og et resultat før skat på minus 45 til minus 55 mio. kr. Efter weekendens superligakampe ligger Parkens fodboldklub, FC København, i toppen af landets bedste række.

FC København slog søndag Sønderjyske med 2-1 på udebane, mens Brøndby samtidig besejrede FC Midtjylland med 2-1 hjemme på den københavnske vestegn. Brøndby-aktien handles ligeledes uændret i 1,40 kr.

Exiqon kommer ligeledes med regnskab for tredje kvartal. Biotekselskabet venter for hele året en omsætning på cirka 155-160 mio. kr. samt et driftsresultat (EBITDA) på cirka 10 mio. kr. Exiqons aktie stiger med 0,9 pct. til 11,90 kr.

Casper Schrøder tager pulsen på aktiemarkederne