Aktier: Mærsk-aktierne løfter C20 til rekordniveau

Det danske aktiemarked fortsætter onsdag rekordkursen for C20 Cap, som efter få minutters handel ligger 0,5 pct. højere i 1174,85.

Foto: iris.
Læs mere
Fold sammen

I topfeltet af indekset ligger Mærsk-aktierne understøttet af en positiv analyse af selskabet fra et større amerikansk finanshus. Fremgangen i det danske eliteindeks er dog bredt funderet med plusser i samtlige 20 aktier.

Også i Frankfurt og Paris er børserne åbnet positiv onsdag, efter at det brede amerikanske S&P 500-indeks tirsdag satte rekord efter en stigning på 0,5 pct.

Dagens store begivenhed er resultatet af todages-rentemødet i den amerikanske centralbank klokken 20 dansk tid, hvor banken efter alt at dømme vil annoncere sin anden renteforhøjelse i år, og på det efterfølgende pressemøde med centralbankchef Janet Yellen formentlig vil indikerer flere renteforhøjelser i horisonten.

MÆRSK I FRONT

Mærsk-aktierne kører godt op fra åbningen. Selskabet kunne sent tirsdag kunne fortælle, at koncernens containerrederi, Maersk Line, sælger sit brasilianske cabotage- og feederrederi Mercosul til den franske konkurrent CMA CGM.

Det sker for at have lettere ved at få godkendt den forestående overtagelse af det tyske rederi Hamburg Süd. I relation til Mærsk har børshuset Jefferies desuden løftet sit kursmål til 14.500 kr. fra 13.750 kr., mens anbefalingen fastholdes på "køb".

Mærsks B-aktie stiger 1,5 pct. til 12.790 kr. Nets ligger dog helt i toppen af C20 med en stigning på 1,7 pct. til 123,90, efter at aktien er faldet fire dage i træk fra niveauet 130,40 kr.

Vestas har onsdag morgen offentliggjort en græsk ordre på 90 megawatt og stiger fra start 0,4 pct. til 618 kr.

Uden for C20 falder Tryg med marginale 0,1 pct. til 140,80 kr. Det skal ses i lyset af, at den italienske investeringsbank Mediobanca har valgt at sænke anbefalingen af aktien til "neutral" fra "outperform", mens kursmålet fastholdes på 154 kr. I tirsdagens handel steg Tryg-aktien 2,6 pct.