Aktier: Mærsk-aktierne hjælper C20 til beskeden stigning

Mærsk-aktierne har tirsdag morgen lagt sig i front for C20 Cap-indekset, som tager endnu et lille skridt fremad og dermed nærmer sig rekord.

Arkivfoto. Mærsk-aktierne har tirsdag morgen lagt sig i front for C20 Cap-indekset, som tager endnu et lille skridt fremad og dermed nærmer sig rekord. Fold sammen
Læs mere
Foto: Drew Angerer
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mærsk-aktierne har tirsdag morgen lagt sig i front for C20 Cap-indekset, som tager endnu et lille skridt fremad og dermed nærmer sig rekord.

Med en fremgang på 0,4 pct. når indekset 1172,95, mens den hidtidige lukkerekord hedder 1179,73.

Også i resten af Europa blæser der igen milde vinde på aktiemarkederne. Stemningen i USA var til den gode side mandag aften, og i Asien er der også fremgang på langt de fleste børser.

A.P. Møller-Mærsk-aktierne stiger begge omkring 1,4 pct., så der nu går 13.400 kr. på en B-aktie. Selskabet er ellers ikke ramt af nogen særlige nyheder, men investorer ser måske frem til det halvårsregnskab, der præsenteres onsdag morgen og ventes at vise et opsving i indtjeningen hos hovedforretningen Maersk Line.

Lundbeck og Genmab følger med i toppen med stigninger omkring 1 pct. og bidrager til C20-fremgangen.

Pandora indtager bundplaceringen i C20 Cap, men det er der en god grund til. Smykkeaktien handles ikke længere inklusive retten til et udbytte på 9 kr., hvilket i høj grad forklarer kursfaldet på 6,5 kr., eller 1 pct., til 663,50 kr.

Topdanmark og William Demant er blandt de andre større danske aktier, der vil være interesse om i tirsdagens handel.

Forsikringsselskabet, der ligger lige uden for C25, kommer med regnskab omkring middagstid. Koncernens seneste prognose for 2017 varsler et overskud - ud fra en såkaldt modelmæssig resultatprognose - på 1100-1200 mio. kr. i 2017.

Forventningerne til Topdanmarks combined ratio - det vil sige den procentandel af præmierne, som udbetales i erstatningeller går til udgifter - lyder på omkring 89. I den tidlige handel stiger aktien 0,7 pct. til 219,60 kr.

William Demant var på banen med et regnskab mandag morgen, der ikke faldt i god jord trods en opjustering, og aktien faldt 3,2 pct. til 161,10 kr. i mandagens handel. Aktien står til fortsat opmærksomhed fra børshusene, der opdaterer deres syn på høreapparatselskabet.

Foreløbigt har den amerikanske investeringsbank JP Morgan sænket sit kursmål til 171 kr. fra 177 kr. Anbefalingen af William Demant-aktien er uændret "neutral". Også Kepler Cheuvreux har reageret med en sænket anbefaling til »hold« fra »køb« og et skåret kursmål til 170 kr. fra 183 kr., viser data fra Bloomberg.

Det har hidtil givet anledning til endnu mere udsalg, da William emant falder yderligere 1,3 pct. til 159 kr.

Tirsdagen byder desuden på regnskaber fra Tivoli og Hvidbjerg Bank, mens der kommer større navne i spil onsdag.

Ud over Mærsk skal også C20-aktierne Carlsberg og Coloplast vise tal for udviklingen i seneste kvartal, mens også en række mindre aktier som Spar Nord, Torm, NNIT og ALK-Abelló ventes på banen i morgentimerne. Tirsdag er derfor sidste dag at positionere sig i de værdipapirer forud for regnskabsaflæggelserne.