Aktier: Macy's og medicinalselskab får aktieklø

Den positive stemning fra Europa smitter helt som ventet af på de amerikanske aktiemarkeder, og de tre toneangivende indeks går i grønt ved åbningen på Wall Street.

Læs mere
Fold sammen

Det brede S&P 500-indeks stiger efter de første handler 0,2 pct. Nasdaq-indekset vinder 0,2 pct., mens Dow Jones-indekset stiger 0,1 pct.

På selskabsfronten er detailkæden Macy's kommet ud af tredje kvartal med en skuffende udvikling på toplinjen og en nedjustering af helårsforventningerne.

Macy's solgte for 5,87 mia. dollar, næsten 41 mia. kr., i kvartalet. Omsætningen lå dog et stykke under analytikernes estimater, der ifølge Bloomberg News var på 6,1 mia. dollar. Macy's havde håbet, at væksten ville tage til i tredje kvartal, men udviklingen har været skuffende, skriver Bloomberg News.

Det justerede resultat per aktie overgik til gengæld forventningerne og landede på 56 cent, hvor analytikerne havde ventet et resultat på 54 cent per aktie.

Glæden ved det resultat spoleres dog af, at Macy's har nedjusteret forventningerne til helåret og nu venter et fald i omsætningen på mellem 2,7 og 3,1 pct. Tidligere ventede varehuskæden et fald på 1 pct.

Investorerne virker ikke til at være imponerede over detailkædens resultater og handler aktien ned med 9,2 pct. til 42,69 dollar.

Detailhandelsselskabet J.C. Penney får derimod et pænt kursløft fra dagens åbning. Baggrunden for det er opløftende salgstal for tredje kvartal, hvor selskabets sammenlignelige salg ifølge investorsitet Seeking Alpha er steget 6,4 pct. i forhold til samme periode sidste år.

Udviklingen i bruttomargin og indtjening har samtidig overgået selskabets egne forventninger, forlyder det.

Selskabet kommer med resultater for tredje kvartal 13. november. Kort inde i dagens handel stiger aktien 1,9 pct. til 8,84 dollar.

Der er onsdag aktietæsk til medicinalselskabet Horizon Pharma, efter at Express Scripts, som rådgiver en række amerikanske sygekasser, har meddelt, at det vil sagsøge medicinalselskabet for 140 mio. dollar.

Horizon Pharma-aktien er ifølge Bloomberg News faldet 42 pct. siden juli, efter at selskabets brug af særlige apoteker er blevet set efter i kortene af myndighederne.

Aktien falder fra åbningens start 23,2 pct. til 17,20 dollar.

/ritzau/FINANS

 

Nicoline Sørensen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk