Aktier: Måske et lille plus efter onsdagens fald

Et lille plus kan blive resultatet ved åbningen af det amerikanske aktiemarked torsdag.

Futures på de tre store amerikanske indeks peger i hvert fald marginalt op før børsåbning.

S&P 500-indekset lukkede onsdag med et fald på 1,4 pct. til 1942,04. De tunge aktier i Dow Jones droppede 1,5 pct. til 16.253,57, mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset lukkede med et minus på 1,1 pct. til 4756,63.

Markedet er dog først nervøst, som det har været de seneste handelsdage.

I elleve af de seneste fjorten handelsdage har det brede S&P 500-indeks svinget mere end 1,3 pct. Det inkluderer den største dagsstigning siden 2011 og det største dagsfald i samme periode. Det rapporterer Bloomberg News.

USA's største selskab, Apple, kan fortsætte i spotlightet, efter at have præsenteret en række nyheder onsdag. Aktien faldt 2 pct. onsdag, men ligger i torsdagens formarked oppe med 0,2 pct. i 110,37 dollar.

Op til præsentationen onsdag steg aktien en smule, men i løbet af aftenen gik gassen af ballonen, og Apple endte 1,9 pct. lavere i 110,15 dollar.

Det skete ifølge Michael Borre, der er chefaktiespecialist hos Nordea, fordi Apple ikke formåede at præsentere nyheder, der ikke allerede var ventet eller rygtet i markedet, og derfor kan præsentationen i stedet komme til at få en negativ effekt for aktien i den kommende periode, lyder hans vurdering.

Ellers er det småt med nyheder. Men ude blandt de små selskaber finder man en kæmpestigning.

Aktierne i den amerikanske virksomhed Envivio indikeres i formarkedet oppe med 115 pct. til 4,07 dollar, efter at svenske Ericsson vil spendere rundt regnet 830 mio. kr. på opkøb af den amerikanske virksomhed.

Købstilbuddet fra svenskerne er en præmie på 115 pct. i forhold til onsdagens lukkekurs for aktien.

Ericsson betegner i en meddelelse Envivio som en global leder inden for softwarebaseret videokodning, og købet styrker efter eget udsagn selskabets position inden for videokrompression ved at kombinere software- og hardwarekodning.

San Francisco-baserede Envivio blev grundlagt i 2000 og beskæftiger omkring 200 medarbejdere. Sidste år omsatte selskabet for 43 mio. dollar.