Aktier: Mærsk får løftet anbefaling i ellers stille marked

Det danske aktiemarked ventes onsdag morgen at være præget af få selskabsrelaterede nyheder og en generelt afdæmpet stemning op til aftenens afslutning af rentemødet i den amerikanske centralbank.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: © Michael Kooren / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I markedet er den overordnede forventning, at centralbanken - også kendt som Federal Reserve - for første gang siden december sidste år vil løfte renten med 0,25 pct.point til 0,5-0,75 pct.

Selv om rentestigningen allerede er indregnet i markedet, ser det ud til, at investorerne tager den med ro op til den endelige rentemelding, hvor der også vil blive spejdet efter indikationer om fremtidige stramninger.

Onsdag morgen er det småt med udsving på de asiatiske børser, og de amerikanske aktiefutures ligger stort set fladt.

Det følger, efter at de amerikanske aktier i S&P-indekset tirsdag lukkede 0,7 pct. højere, hvilket samtidig var 0,2 pct. højere, end da de danske handlere gik hjem klokken 17.

Herhjemme sluttede det danske C20 Cap-indeks 1,1 pct. højere til 987,06 med A.P. Møller-Mærsk helt i front, efter at det lyseblå konglomerat havde holdt kapitalmarkedsdag i København.

Selskabet, hvis B-aktie steg 4 pct. til 10.840 kr., leverede som sådan ikke banebrydende nyheder, men fik mest af alt fortalt om sin strategi og fremtiden for energiforretningen.

Oven på kapitalmarkedsdagen har den norske storbank DNB løftet sin anbefaling af Mærsk til "køb" fra "hold", mens finanshuset ABG Sundal Collier, som også er fra Norge, har hævet sit kursmål for aktien til 12.800 kr. fra 11.800 kr. Her lyder anbefalingen fortsat "køb".

SAS FÅR SÆNKET KURSMÅL EFTER REGNSKAB

Blandt sidepapirerne har det skandinaviske luftfartsselskab SAS, som steg 1,8 pct. til 11,40 kr., fået sænket sit kursmål hos svenske Swedbank til 13,74 kr. fra 15,21 kr., mens anbefalingen fortsat er "køb".

Det følger efter tirsdagens regnskab for fjerde kvartal, hvor SAS skuffede i forhold til markedets forventning til indtjeningen, men til gengæld overraskede positivt på toplinjen.

Plastvirksomheden Rias, som endte uændret i 392,50 kr., aflægger onsdag regnskab for fjerde kvartal. For hele det skæve regnskabsår 2015/16 venter firmet et resultat før skat i intervallet 7-9 mio. kr.

Slutteligt steg it-selskabet Cbrain hele 20 pct. til 57 kr., efter at det tirsdag vandt sit første pilotprojekt med de amerikanske myndigheder.