Aktier: Lundbeck stiger - SAS sendes mod jorden

Der er helt som ventet plusser på det danske aktiemarked torsdag morgen, hvor der er medvind til Lundbeck, som har fået en positiv nyhed fra Det Europæiske Lægemiddelagentur omkring depressionsmidlet Brintellix. Derimod bliver SAS-aktien sendt ned efter regnskabet for første kvartal.

Læs mere
Fold sammen

Efter kort tids handel torsdag stiger det toneangivende C20 Cap-indeks 0,6 pct. til 937,790 efter at være steget knap 0,1 pct. onsdag.

Fra morgenstunden har medicinalselskabet Lundbeck meddelt, at Det Europæiske Lægemiddelagentur, CHMP, ifølge selskabet har udsendt en positiv holdning til at opdatere indlægssedlen for Brintellix med data, der viser antidepressivets effekt på kognitive funktioner. Der er tale om det første antidepressiv i Europa, som vil få effekter på visse kognitive funktioner inkluderet på indlægssedlen.

Nyheden har sat fart på Lundbeck-aktien, der åbner 2,2 pct. højere i 134,9 kr.

Der er også nyt fra ingeniørkoncernen FLSmidth, der har indgået to kontrakter med den egyptiske cementproducent Misr Cement Company om at levere udstyr til en cementfabrik i nærheden af den egyptiske by Luxor.

FLSmidth oplyser dog ikke, hvor stor en værdi ordren har, men ordren bliver modtaget positivt i markedet, da FLS-aktien stiger 1,0 pct. til 304,7 kr. i den indledende handel.

Mindre positivt bliver SAS' regnskab modtaget blandt investorerne. SAS kommer ud af første kvartal af selskabets forskudte regnskabsår med et underskud på 836 mio. svenske kr. før skat og et underskud på 640 mio. svenske kr. efter skat. Her havde analytikerne ifølge et estimat indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans sat næsen op efter et underskud på 915 mio. svenske kr. før skat og 695 mio. svenske kr. efter skat.

De to resultatposter lå på henholdsvis minus 146 mio. svenske kr. og minus 115 mio. svenske kr. i første kvartal af regnskabsåret 2013/14. Det kvartal var dog positivt påvirket af godt 1 mia. svenske kr. fra regnskabsmæssig regulering af pensionsforpligtelser.

Trods et bedre end ventet resultat dykker SAS-aktien 3,4 pct. til 14,2 kr.

Bavarian Nordic, der onsdag steg hele 35,2 pct. til 286 kr. efter at have annonceret en stor partneraftaler med Bristol-Myers Squibb om kræftmidlet Prostvac, fortsætter fremgangen torsdag.

Nordea har løftet kursmålet for Bavarian-aktien til 360 kr. fra 255 kr., mens anbefalingen er uændret "køb". Nordea vurderer dog, at aktien potentielt set kan være op til 500 kr. værd.

Bavarian-aktien stiger fra åbningen 6,3 pct. til 304 kr.

Af andre kursmålsændringer har rederiet Norden, der onsdag kom med et rødt regnskab, fået sænket kursmålet hos Alm. Brand Markets til 150 kr. fra 170 kr., mens anbefalingen "neutral" fastholdes.

Norden-aktien faldt onsdag 2,6 pct. til 143,5 kr., og torsdag fortsætter de takter, da rederiet dykker 0,7 pct. til 142,5 kr. efter få minutters handel.

Sent onsdag aften var der desuden regnskab fra biotekselskabet Onxeo, der er resultatet af en fusion mellem franske Bioalliance samt danske Topotarget. Onxeo kom ud af 2014 med et underskud på 7,7 mio. euro og et resultat blandt andet påvirket af omkostninger på 4,8 mio. euro i forbindelse med fusionen mellem de to selskaber.

Regnskabet bliver modtaget positivt i markedet, der sender Onxeo-aktien op med 3,2 pct. til 48,6 kr.

Efter børslukketid onsdag var der desuden en mindre nedjustering fra bilforhandleren Andersen & Martini, der efter en større oprydning på sit varelager har fundet anledning til at nedjustere, så det nu venter et negativt resultat før skat på 13-14 mio. kr. mod en tidligere forventning om et minus på 5-10 mio. kr.

Andersen & Martini-aktien er dog ikke handlet torsdag morgen og ligger af den grund uændret i 33,5 kr.

Torsdag vil der desuden være regnskab fra Boconcept og Totalbanken.

/ritzau/FINANS