Aktier: Lundbeck sætter sig på kongetronen i let grøn start

Et stærkt regnskab og en opjustering fra Lundbeck har bragt medicinalvirksomheden i front af det danske aktiemarked onsdag morgen, hvor det samlede C20 Cap-indeks efter kors tids handel stiger 0,1 pct. til 1152,94.

Læs mere
Fold sammen

Dermed er det danske eliteindeks tilbage på ret kurs, efter at det er faldet to dage i streg og er røget lidt væk fra rekorden i fredags på indeks 1150,55.

I forhold til Lundbeck, der stiger 3,4 pct. til 336,50 kr., er forventningerne til 2017 blevet opjusteret oven på et første kvartal, som ganske vist viste en lidt lavere end ventet omsætning, men til gengæld var driftsoverskuddet en del bedre end ventet

- Lundbeck har fået en stærk start på 2017 med en tocifret omsætningsvækst og mere end en fordobling af indtjeningen. Jeg glæder mig over udviklingen og føler mig sikker på, at 2017 bliver vores bedste finansår nogensinde, siger Lundbeck-topchef Kåre Schultz i regnskabet.

ISS NEDE AT VENDE EFTER REGNSKAB

Et andet C20-medlem, servicekoncernen ISS, er ligeledes på banen med kvartalsregnskab. Selskabet, der falder 0,2 pct. til 285,30 kr., er kommet ud af årets første tre måneder med bedre end ventede resultater men fastholder stadig forventningerne til hele året.

- Væksten er, som vi tidligere sagt, klart størst i andet halvår, hvor blandt andet en række store kontrakter begynder at give fuld effekt, siger ISS-topchef Jeff Gravenhorst efter regnskabsfremlæggelsen.

Regnskab er der ikke fra Vestas, men vindmøllefirmaet, der falder 0,3 pct. til 616 kr., har fået sænket anbefalingen af australske Macquarie til "neutral" fra "outperform", mens kursmålet bliver løftet til 615 kr. fra 601 kr.

Uden for eliteindekset er der flere regnskaber at holde sig for øje, da rederiet DFDS er på banen med sine resultater for første kvartal. Selskabets aktie, som stiger 1,4 pct. til 391,10 kr., har leveret fremgang på top- og bundlinje i perioden og fastholder sine forventninger til hele årets vækst.

Desuden har FLSmidth været en tur i analytikermøllen efter tirsdagens kvartalsregnskab. JPMorgan og ABG kvitterer for regnskabet med hævede kursmål til henholdsvis 420 kr. og 320 kr. Førstnævnte har anbefalingen "overvægt", og sidstnævnte anbefaler "sælg". Onsdag stiger FLSmidth-aktien 0,9 pct. til 407,70 kr.

/ritzau/FINANS