Aktier: Lundbeck og tre andre aktier flirter med rekord

Flere eliteaktier kan ende med at lukke i rekord, hvis stigningerne holder hjem tirsdag. Blandt rekordaktierne er Lundbeck, der samtidig ligger klart i spidsen for C20 Cap-indekset.

Stockfoto: Flere eliteaktier kan ende med at lukke i rekord, hvis stigningerne holder hjem tirsdag. Blandt rekordaktierne er Lundbeck, der samtidig ligger klart i spidsen for C20 Cap-indekset. Fold sammen
Læs mere
Foto: Gotzila Freedom

Lundbeck-aktien stiger med 2,3 pct. til 331 kr., mens C20 Cap-indekset ligger 0,4 pct. højere i 1075,26.

Fremgangen for medicinalaktien kommer efter en analyse fra Bank of America - Merrill Lynch, der har indledt dækning af aktien med anbefalingen »køb« og et kursmål på 375 kr. per aktie.

Også Chr. Hansen, DSV samt William Demant Holding flirter med rekordniveauer tirsdag middag.

Chr. Hansen tangerer sin lukkerekord, da aktien stiger med 0,4 pct. til 447,6 pct. Selskabet kommer med regnskab for andet kvartal torsdag og har forinden fået et gevaldigt løft i kursmålet af Handelsbanken.

Handelsbanken har sat kursmålet op til 525 kr. fra tidligere 365 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News. Bankens analytiker gentager anbefalingen »akkumuler«.

DSV ligger i rekord uden særlige nyheder. Aktien stiger 0,3 pct. til 362,20 kr.

William Demants topchef, Søren Nielsen, åbner i et interview med Finans op for at benytte nogle af selskabets mange milliarder på opkøb. Selskabets aktie stiger med 0,5 pct. til 145,70 kr. og misser dermed akkurat rekordkursen 145,90 kr.

VESTAS' ORDREINDGANG OVERRASKER

Blandt de stigende aktier er også Vestas, hvis ordreindgang på 1353 megawatt i første kvartal var 13 pct. større, end Danske Bank havde forudset.

»Som en konsekvens løfter vi vores EBIT-estimat for 2017 med 1 pct., og vi føler os bekræftet i vores vurdering af, at Vestas bør overgå sin egen nuværende prognose, hedder det i et notat fra banken.«

Danske Bank hæver kursmålet til 660 kr. for Vestas-aktien mod et tidligere kursmål på 635 kr. Anbefalingen er uændret »køb«.

Vestas-aktien stiger med 1,1 pct. til 569,50 kr.

Også A.P. Møller-Mærsk-aktierne har fået et rygstød fra analytikerne. Her er det storbanken HSBC, der har indledt dækning med en købsanbefaling og kursmålet 13.300 kr. Selskabets B-aktie stiger 0,5 pct. til 11.520 kr.

Genmab, der ellers begyndte dagen med nok et fald efter fredagens studieflop, har bevæget sig op blandt de stigende aktier i C20. Aktien stiger 0,4 pct. til 1269 kr., til trods for at Deutsche Bank har sænket sin anbefaling til »hold« fra »køb«.

Kursmålet er endvidere blevet barberet ned til 1380 kr. fra tidligere 1480 kr.

Uden for C20-regi har Parken fortalt, at selskabet ikke anker dommen for kursmanipulation endnu en gang. Fodbold- og underholdningskoncernen forsøger ikke at indbringe dommen fra Østre Landsret for Højesteret, skriver selskabet i en meddelelse til fondsbørsen tirsdag morgen.

Parken blev i landsretten i forrige uge idømt en bøde på 13 mio. kr. - samt en del af sagsomkostningerne - som straf for grov kursmanipulation ved handler med selskabets egne aktier. Parken-aktien ligger uændret i kurs 86,50.

Ejendomsselskabet Nordicom har endnu en forrygende dag på børsen. Aktien stiger med 23,3 pct. til 5,50 kr. og er dermed steget næsten 160 pct. den seneste uge.