Aktier: Lundbeck og Rockwool i fokus i rødt marked

Det danske aktiemarked åbner med negative fortegn torsdag morgen, hvor investorerne venter, at den amerikanske centralbankchef, Janet Yellen, orienterer Kongressens økonomiudvalg om de økonomiske udsigter ved 16-tiden.

- Vi får Yellen på banen senere, hvor hun nok vil komme med en antydning om en amerikansk renteforhøjelse i december, men det er der ikke den store overraskelse i, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør i Sydbank og henviser til, at de såkaldte Fed Funds indikerer, at der er 94 pct. sandsynlighed for, at renten hæves til december. Fold sammen
Læs mere
Foto: SAUL LOEB
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Vi får Yellen på banen senere, hvor hun nok vil komme med en antydning om en amerikansk renteforhøjelse i december, men det er der ikke den store overraskelse i, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør i Sydbank og henviser til, at de såkaldte Fed Funds indikerer, at der er 94 pct. sandsynlighed for, at renten hæves til december.

- Så det laver nok ikke de store udsving, men der kan selvfølgelig komme nogle andre kommentarer til økonomien, tilføjer han.

C20 Cap-indekset åbner 0,06 pct. lavere i 949,20 torsdag.

TOPDANMARK OG ROCKWOOL I FOKUS

Mere selskabsspecifikt peger Ole Kjær Jensen på Rockwool og Topdanmark som to selskaber, der kan komme i fokus.

Uden for eliteindekset er Rockwool nemlig kommet med regnskab for tredje kvartal inden åbningen torsdag.

Stenuldsproducenten Rockwool kom ud af tredje kvartal 2016 med en omsætning på 570,6 mio. euro og et driftsresultat (EBIT) på 67,2 mio. euro. Juli, august og september endte dermed med at være bedre end ventet af analytikerne, der på forhånd havde sigtet efter en omsætning på 582 mio. euro, viser median-estimater indsamlet af SME Direkt.

Der er til gengæld tale om en relativ sidelæns bevægelse fra samme periode af 2015, når det gælder omsætningen. Her noterede Rockwool nemlig et salg på 571,6 mio. euro. Til gengæld er EBIT-resultatet forbedret fra 31,9 mio. euro.

Rockwool-aktien stiger 1,8 pct. til 1092 kr. onsdag.

Forsikringsselskabet Topdanmark har ifølge Bloomberg News fået sænket sin anbefaling til "sælg" fra "neutral" af analytikerne hos amerikanske Citi, der dog løfter kursmålet til 176 kr. fra 171,5 kr.

Aktien i Topdanmark falder 1,2 pct i 178,50 kr.

Finans.dk skriver, at medicinalselskabet Lundbeck risikerer at tabe indtjening på epilepsimidlet Sabril, når patentet udløber engang i 2017. Selskabet ventes at miste minimum 500 mio. kr. næste år på salget af et af de bedst sælgende midler til behandling af epilepsi. Omvendt ventes andre produkter at øge omsætningen og mere end kompensere for det omsætningsfald ifølge estimater Ritzau Estimates.

Medicinalaktien indleder torsdagens handel med en stigning på 0,3 pct. til 261,80 kr.

Genmab er også i fokus torsdag, efter at selskabets koncernchef van de Winkel onsdag aften udtalte på en konference i London, at Genmab overvejer M&A-midler, og at Genmab kan blive et potentielt opkøbsmål, men at man ønsker at forblive selvstændige. Det skriver Sydbank.

Genmab falder 0,3 pct. fra morgenstunden til 1225 kr.

Derudover planlægger den hollandske stat at sælge op til 7 pct. af aktierne i storbanken ABN Amro, som Nordea tidligere har vist interesse for.

Aktiesalget fremgår af en pressemeddelelse fra ABN Amro, skriver Bloomberg News.

Med aktiesalget vil den hollandske stats ejerandel forventeligt falde til omkring 70 pct. af aktiekapitalen.

Nordeas aktie falder 0,5 pct. til 72,60 kr.

Torsdag er der også kommet regnskab fra flytteselskabet Santa Fe, der falder 0,8 pct. til 62 kr.

Santa Fe måtte se toplinjen smuldre i tredje kvartal, der ellers er højsæson for flyttevirksomheden på den nordlige halvkugle. Forventningerne til indtjeningen præciseres yderligere nedad, efter en regulær nedjustering efter andet kvartal.

I tredje kvartal faldt omsætningen til 102,4 mio. euro fra 114,4 mio. euro, og spareinitiativer kunne ikke opveje det vigende salg, så driftsresultatet før af- og nedskrivninger faldt også til 9,3 mio. euro fra 9,9 mio. euro opgjort før særlige poster.