Aktier: Lundbeck og Genmab stikker af og trækker C20 i plus

Solide stigninger til biotekselskabet Genmab og medicinalselskabet H. Lundbeck bidrager stærkt til, at det danske eliteindeks torsdag middag ligger i et plus på 0,5 pct. til 968,64 og dermed revancherer sig efter et todages fald på næsten 5 pct.

Lundbeck holder sig ikke tilbage og stiger yderligere 9 pct. til 245,10 kr. efter en stigning onsdag på 5,3 pct., da selskabet leverede en markant opjustering og siden har fået en stribe analytikere til at se et øget potentiale i aktien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Investorerne tager også positivt imod torsdagens regnskab fra GN Store Nord, og blandt sidepapirerne er der også plusser til Scandinavian Tobacco og Cbrain efter deres regnskaber for tredje kvartal, mens en nedjustering sender Bioporto langt ned.

OPJUSTERING FRA GENMAB

Gemab ligger i toppen af C20 med en stigning på 9,2 pct. til 1166 kr., efter at selskabet i sit regnskab for tredje kvartal, der blev offentliggjort efter børslukketid torsdag, præsenterede stærke tal og toppede dem en stor opjustering af forventningerne til hele året. Det er særligt salget af selskabets kræftmiddel Darzalex, der imponerer.

- Genmab leverer et super regnskab, til trods for at forventningerne på forhånd var høje, og at man forventede en opjustering baseret på et stærkt markedssalg for Darzalex. Det markedssalg overgår både mine og mine kollegers estimater for tredje kvartal, siger seniorhandler i Sydbank Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Genmab kom ud af tredje kvartal med et driftsresultat, EBIT, på 188 mio. kr., mens der ifølge Jyske Bank var ventet et noget lavere resultat på 110 mio. kr. Selskabets forventninger til driftsresultatet for hele året er løftet markant til 375-425 mio. kr. fra tidligere 150-200 mio. kr.

LUNDBECK FORTSÆTTER I VEJRET

Lundbeck holder sig ikke tilbage og stiger yderligere 9 pct. til 245,10 kr. efter en stigning onsdag på 5,3 pct., da selskabet leverede en markant opjustering og siden har fået en stribe analytikere til at se et øget potentiale i aktien. Både Danske Bank, Alm. Brand Markets, Nordea og Handelsbanken har efter regnskabet hævet anbefalingen af aktien.

Handelsbankens anbefaler nu "akkumuler" af aktien, efter at den har hævet sine estimater for de kommende tre års resultater per aktie med 19-31 pct. og løfter kursmålet med 17 kr. til 245.

- Regnskabet har desuden også fået os til at blive mere positive på aktien. Det skyldes ikke mindst, at Lundbecks administrerende direktør, Kåre Schultz, på det efterfølgende telefonmøde gjorde det klart, at han er åben for at udbetale det meste, hvis ikke al af selskabets overskydende likviditet til aktionærerne, skriver Handelsbanken i et notat.

BEHERSKET REAKTION PÅ GN-TAL

GN Store Nord kom med sine tal for tredje kvartal torsdag morgen. Driftsindtjeningen udviklede sig i store træk i tråd med analytikernes forventninger og selskabet fastholder også sine forventninger til hele året. Salget var ellers bedre end ventet, da det landede på 2117 mio. kr. mod ventet 2039 mio. kr. ifølge Ritzau Estimates.

Investorernes reaktionen på regnskabet er afdæmpet med en stigning i aktiekursen på 1,2 pct. til 137,70 kr.

FLSmidth kunne onsdag aften fortælle, at det er tæt på en cementkontrakt på 200 mio. dollar i Irak. Kontrakten er underskrevet, men der mangler fortsat at blive opfyldt nogle betingelser. Investorerne tager dog forskud på glæderne og handler aktien 1,6 pct. højere i 240,70.

I bunden af C20 findes ISS med et fald på 4,7 pct. til 240,80 kr. Dermed fortsætter investorerne med at sælge ud af aktien efter onsdagens regnskab fra selskabet, som ved den lejlighed nedpræciserede vækstforventningerne. ABG Sundal Collier har siden sænket anbefalingen af aktien til "hold" fra "køb".

Heller ikke A.P. Møller-Mærsk er færdig med at falde endnu efter torsdagens skuffende regnskab for tredje kvartal. Selskabets B-aktie falder 0,9 pct. til 9320 kr. efter det voldsomme fald på 7,2 pct. onsdag. JPMorgan Chase har siden regnskabet sænket kursmålet for aktien til 10.500 kr. fra 11.750 kr.

SCANDINAVIAN TOBACCO NEDJUSTERER

Blandt sidepapirerne stiger Scandinavian Tobacco 1,9 pct. til 118,70 kr. efter et indledende kursfald på over 2 pct. Selskabet er fortsat ramt af et nyt sæt EU-regler omkring design på tobakspakker, som har givet rystelser på det europæiske tobaksmarked.

Selskabet regner nu med en flad organisk vækst på 0 pct. i år mod en tidligere forventning om en vækst på 1-3 pct. Udviklingen får selskabet til at igangsætte en ny sparerunde, der betyder farvel til 150 ansatte og skal give årlige besparelser på 60-65 mio. kr.

Softwareselskabet Cbrain melder i sin periodemeddelelse om fortsat god fremdrift, og selskabet fastholder forventningerne til hele året. Selskabets aktie ligger til en stigning på 2,8 pct. i 56 kr. Bioporto, der nedjusterer forventningerne i sit kvartalsregnskab, falder derimod 11,7 pct. til 1,43 kr.